09 / 05 / 2024

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.



KİRA TESPİT DAVALARI ARTTI

Kira kontratlarında esnaf ile mal sahipleri arasında resmi olmayan ödemelerin de giderek yaygınlaştığını söyleyen TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, stopaj nedeniyle düşük gösterilen kiraların da önemli bir problem olduğunu, bu yüzden iş yerlerinde son dönemde kira tespit ve kira tahliye davalarının arttığını kaydetti. Bu çerçevede bazı bölgelerde esnafların taşınmazları devir etmeye çalıştığını, bazı işletmelerin de kapandığını belirten Akdoğan, yeni iş yeri sözleşmelerinin e-Devlet sistemine aktarılmasının bu konulardaki takibi kolaylaştırabileceğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön