02 / 05 / 2024

Küçük ev modası yeni iş modellerini getirdi!

Küçük ev modası yeni iş modellerini getirdi!

Avrupa ve ABD’de yaygın olarak kullanılan depolar Türkiye’de de yeni bir pazar haline geldi. Evlerin küçülmesi, mecburi doğu hizmeti ve seyahat alışkanlıklarının artması gibi birçok faktör depoculuğu cazip hale getirdi. 



Arsa maliyetlerinin artması ile birlikte özellikle büyük şehirlerde başlayan küçük ev modası beraberinde yeni iş modellerini de getirdi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre küçülen metrekarelerle evlerde kullanım alanları azalırken var olan metrekareleri en etkin şekilde kullanmak için farklı iş fikirleri de geliştirilmeye başlandı. 

Önce daha az yer kaplayan ama işlevi daha büyük olan mobilyalar üretilir oldu. Ardından sık kullanılmayan ev eşyalarının saatlik ve günlük kullanımına izin veren paylaşım ekonomisiyle kiralama modellerine şahit olduk.

Şimdilerde ise evine ve iş yerine sığamayanlar için kolay, esnek ve pratik depo çözümleriyle yeni bir sektör ortaya çıkmaya başladı. Yurt dışında yaygın olarak kullanılan depolar artık Türkiye’de de talep görüyor. Bu alanda hizmet veren şirket sayısı 5’e ulaştı. Pazara en son giren firma Etra Holding iştiraki DepoPro oldu. Etra Holding Pazarlama Direktör’ü Mustafa Tayfun, evlerin küçülmesinin yanı sıra mecburi doğu hizmeti, seyahat alışkanlıklarının artması, üniversite öğrencileri ve resmi evrak saklama zorunluluğu gibi birçok etkenin sektörü cazip kıldığını dile getirdi. 

Ev almak mı kiralamak mı?


Geri Dön