29 / 04 / 2024

Küçükçekmece Belediyesi 2015-2019 stratejik planı tamam!

Küçükçekmece Belediyesi 2015-2019 stratejik planı tamam!

Küçükçekmece Belediyesi, Strateji Geliştirme Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2015-2019 yılı stratejik planını tamamladı. Tüm paydaşların görüşlerine başvurduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, stratejik planı değerlendirdi.



Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçenin yol haritasını oluşturan stratejik planla “Geleceğe Güvenle Bakabilen, mutlu insanları yaşadığı modern ve yaşanabilir bir şehir olmak” vizyonu ile kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanmak, mali kontrol ve saydamlık gereği, “çözüm üreten belediyecilik” anlayışıyla ilçe halkına daha iyi hizmet sunabilmeyi amaçladıklarını ifade etti.


"Halkın ihtiyaç duyduğu kamusal alanlar önceliğimiz"


Stratejik planı hazırlarken tüm paydaşların görüşlerine başvurduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, planlamanın önemine dikkat çekti.


Küçükçekmece halkına daha iyi, daha kaliteli ve adaletli bir şekilde hizmet sunabilmesi amacıyla hizmet alanlarında tespitlerde bulunduklarını ve halkın daha çok hizmet sunulmasına ihtiyaç duyduğu kamusal alanları öncelikli olarak belirlediklerini söyleyen Karadeniz, gelecek planlamasında bu alanları dikkate aldıklarını da kaydetti.


Hedefler izlenerek, kamuoyuyla paylaşılacak


Küçükçekmece Belediyesi, gelecek vizyonuna ulaşmak amacıyla 13 adet stratejik amaç belirledi. Bu amaçlara ulaşmak için 56 adet stratejik hedef belirleyen belediyenin amaç ve hedeflerinin  başarısı 453 adet performans göstergesi ile izlenecek.


Her yıl hazırlanan performans programı ve 5 yıllık bir dönem için hazırlanan stratejik planın birer yıllık dilimlerindeki hedeflerin ne kadarının gerçekleşeceği izlenerek, nisan ayında Belediye Meclisi’ne sunulacak ve faaliyet raporu ile sonuçlar kamuoyu ve ilgili mercilerle paylaşılacak.


Küçükçekmece Belediyesi


Geri Dön