06 / 05 / 2024

İstanbul'a 10 yeni gemi ve yeni iskeleler geliyor!

İstanbul'a 10 yeni gemi ve yeni iskeleler geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 Stratejik Planı'na göre; şehir dışına iskeleler kurulacak ve yük taşımacılığı buradan yapılacak. Haliç'e yüzer iskeleler, Karaköy iskelesi, Adalar sahil düzenlemeleri ve marina projeleri 2019'a kadar tamamlanacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediye meclisinde kabul edilen 2015-2019 Stratejik Planı'nda, İstanbul'da 4 yıl boyunca yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Planda, ana hizmet alanları Afet, Çevre, İmar, Kent ve Toplum düzeni, Kültür Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Destek Hizmetleri, Ulaşım Hizmetleri ve Genel Yönetim başlıkları altında toplandı.


İstanbul'da her yıl 780 sosyal konut yapılacak! Detaylar için tıklayın!


İstanbul'da raylı sistemlere ne kadar harcanacak? Öğrenmek için tıklayın!


İstanbul'da yeşil alanlara ne kadar harcanacak? İşte cevabı...



Yeni gemi ve iskeleler geliyor!


Deniz yolunun geliştirilmesi için ise 683 milyon TL harcanması planlanıyor. 2017'ye kadar alınacak 10 yeni gemi ile deniz yolunu kullananların oranı yüzde 5 olacak. Deniz taşımacılığı için şehir dışında kalan noktalara iskeleler kurulacak ve yük taşımacılığı buradan kalkan deniz araçlarıyla yapılacak. Haliç'e yüzer iskeleler, Karaköy iskelesi, Adalar sahil düzenlemeleri ve marina projeleri 2019'a kadar tamamlanacak.


AA


Geri Dön