23 / 11 / 2024
fuzul

Küçükçekmece Hizmet Binası'na uluslararası Breeam Sertifikası!

Küçükçekmece Hizmet Binası'na uluslararası Breeam Sertifikası!

Küçükçekmece Belediyesi, tüm dünyada çevre dostu binaları belgeleyen İngiltere merkezli Bina Araştırma Kuruluşu (BRE) tarafından yetkilendirilmiş olan BREEAM - Very Good (Çok İyi) sertifikası almaya hak kazandı.




KÜÇÜKÇEKMECE Belediyesi, Avrupa'da sürdürülebilirlik konusunda saygın bir kuruluş olan ve tüm dünyada çevre dostu binaları belgeleyen ingiltere merkezli Bina Araştırma Kuruluşu (BRE) tarafından yetkilendirilmiş olan BREEAM - Very Good (Çok İyi) sertifikası almaya hak kazandı. Bu projede BREEAM-BESPOKE (terzi usulü) kriterleri kullanıldı ve BRE-GLOBAL bu projeye has terzi usulü, iklim ve bina çeşidine göre kurgulanan kriterler hazırladı.

 

"NESİLLER BOYU KALACAK ÇEVRE DOSTU BİNA" 

Konuyla ilgili konuşan Küçiikçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Belediye hizmet binamız, Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası. Her şeyden önce Küçiikçekmece Belediyesi olarak örnek ve öncü bir bina yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ve buna benzer yeşil binalar ile evlatlarımıza daha güzel bir dünya bırakacağız. Doğa daha az kirlenecek. Zaman geçtikçe ne kadar faydalı bir şey yaptığımız ortaya çıkacak" diyerek, yeşil sertifikalı doğa dostu binaların sayısının artırılması gerektiğinin altını çizdi. 


YEŞİL BİNALAR NEDİR? 

Yeşil binalar, yapılı çevrenin insan sağlığı ve doğal çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirecek şekilde tasarlanmakta ve inşa edilmekte. Binaların yeşil olarak tanımlanabilmesi için, sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji, ekolojik malzeme kullanımı, iç ortam hava kalitesi, kullanıcı sağlığı ve konforu, ulaşım standartlarının sağlanması ve atıkların kontrolü, akustik çözümleri ve kirlilik gibi alanlarda belli standartları karşılaması gerekiyor. Bu konular altında kaynakların verimli kullanılması, binanın tasarım ve inşaat sürecinde çevreye etkisinin azaltılması amaçlanmakta. Uluslararası sertifikaların amacı binaların standart binalardan daha iyi yapılmalarını sağlamak olarak dikkat çekiyor. 


FARKLİ KILAN ÖZELLİKLER 

Küçükçe km ece hizmet binası, özel sektöre ve kamuya öncü ve örnek olma iddiasında bir bina. Doğal kaynakların akıllıca kullanımı ilkesi ve sürdürülebilirlik bilinci ile tasarlanmış. Doğal aydınlatma ve doğal havalandırma imkanı çift cidarlı cephe ile çözümlenmiş durumda. emokrasinin ve şeffaflığın vurgulandığı. meclisi göz öniine ve sistemin kalbine koyan bir tasarıma sahip. Binada, yüksek teknoloji, ekonomik, fonksiyonel ve ulaşılabilir, engelsiz bir tasarım öngörülmüş. Geri dönüştürülmüş ve bakım gerektirmeyen malzeme, ürünler ve bitkilerle özde yeşil bir çatı ve bina elde edilmiştir. Küçükçekmece Belediye binası proje paydaşları ise Mimari projede Mutlu Çilingiroğlu MİAR Mimarlık Tic. Ltd. Şti., iç mimari projede ise Tanju Özelgin- Arif Özden olmuştur. 


Yurthaber


Haber Önce Vatan Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Türkiye'nin ilk yeşil sertifikaya sahip kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediyesi hizmet binası, Breeam (Very Good) Sertifikası almaya hak kazandı.


Küçükçekmece Belediyesi, Avrupa'da sürdürülebilirlik konusunda saygın bir kuruluş olan ve tüm dünyada çevre dostu binaları belgeleyen İngiltere merkezli Bina Araştırma Kuruluşu (BRE) tarafından yetkilendirilmiş olan BREEAM - Very Good (Çok İyi) sertifikası almaya hak kazandı. 


Bu projede BREEAM-BESPOKE (terzi usulü) kriterleri kullanıldı ve BRE-GLOBAL bu projeye has terzi usulü, iklim ve bina çeşidine göre kurgulanan kriterler hazırladı. 

Nesiller boyu kalacak çevre dostu bina Konuyla ilgili konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Belediye hizmet binamız, Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası. Her şeyden önce Küçükçekmece Belediyesi olarak örnek ve öncü bir bina yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ve buna benzer yeşil binalar ile evlatlarımıza daha güzel bir dünya bırakacağız. Doğa daha az kirlenecek. 


Zaman geçtikçe ne kadar faydalı bir şey yaptığımız ortaya çıkacak" diyerek, yeşil sertifikalı doğa dostu binaların sayısının artırılması gerektiğinin altını çizdi. 


Yeşil binalar nedir? 


Yeşil binalar, yapılı çevrenin insan sağlığı ve doğal çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirecek şekilde tasarlanmakta ve inşa edilmekte. Binaların yeşil olarak tanımlanabilmesi için, sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji, ekolojik malzeme kullanımı, iç ortam hava kalitesi, kullanıcı sağlığı ve konforu, ulaşım standartlarının sağlanması ve atıkların kontrolü, akustik çözümleri ve kirlilik gibi alanlarda belli standartları karşılaması gerekiyor. 

Farklı kılan özellikler Bu konular altında kaynakların verimli kullanılması, binanın tasarım ve inşaat sürecinde çevreye etkisinin azaltılması amaçlanmakta. Uluslararası sertifikaların amacı binaların standart binalardan daha iyi yapılmalarını sağlamak olarak dikkat çekiyor. 

Küçükçekmece hizmet binası, özel sektöre ve kamuya öncü ve örnek olma iddiasında bir bina. Doğal kaynakların akıllıca kullanımı ilkesi ve sürdürülebilirlik bilinci ile tasarlanmış.

 

Doğal aydınlatma ve doğal havalandırma imkânı çift cidarlı cephe ile çözümlenmiş durumda. Demokrasinin ve şeffaflığın vurgulandığı, meclisi göz önüne ve sistemin kalbine koyan bir tasarıma sahip. Binada, yüksek teknoloji, ekonomik, fonksiyonel ve ulaşılabilir, engelsiz bir tasarım öngörülmüş. Geri dönüştürülmüş ve bakım gerektirmeyen malzeme, ürünler ve bitkilerle özde yeşil bir çatı ve bina elde edilmiştir. 


Önce Vatan



Geri Dön