17 / 05 / 2024

Küçülen evlere depolama çözümü!

Küçülen evlere depolama çözümü!

Giderek küçülen evlerde fazla eşyalar büyük bir sorun haline geliyor. Bu boşluğu görerek kiralık depolama alanı Edepola. com'u kuran Birce Koca, bu yıl 5 milyon TL yatırım yapacaklarını söylüyor.



Evlerdeki en büyük sorunlardan biridir, yetersiz depolama alanları. Giderek küçülen evlerde eşyalarına koyacak yer bulamayanlar olduğu gibi kendine daha geniş, ferah yaşam alanı açmak isteyenler de bu sıkıntıyı çekiyor. Yine evlerdeki tadilat süresince eşyalarını koruma altına almak isteyenler de... Edepola işte bu ihtiyaca yönelik ortaya çıkan bir girişim.

Şirketin ortaklarından Birce Koca, üniversitede işletme okuduktan sonra bir süre Deloitte ve PWC gibi denetim ve danışmanlık kuruluşlarında çalışarak iş hayatına başlıyor. Sonrasında içindeki girişimci ruhun sesini dinliyor. Kurumsal hayata bir süre ara verip Amerika’da Georgetown Gniversitesi’nde kısa bir süre Project Management okuyor. Harvard Business School'da Executive MBA& Leadership eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüyor. Depolama sektöründeki eksiklikleri ve hizmet kalitesindeki yetersizliği görüp iki ortağıyla beraber Edepola. com firmasını kurmaya karar veriyor.

Ekonomist’te yer alan habere göre; Birce Koca, İstanbul’da arsaların değer kazanması sonucu ev fiyatlarının artması ve evlerin metrekarelerinin küçülmesi bunlara ek olarak kentsel dönüşüm projelerinin çoğalmasıyla depolama alanına olan ihtiyacı ve talebi fark ettiklerini söylüyor.

Böylece 2015 yılında Edepola'nın temelleri atılıyor. Edepola ekibi öncelikle kendi depolama ihtiyaçlarından yola çıkıyor. Eşya depolama hizmetini nasıl daha kolay ve hızlı bir şekilde sunabiliriz diye düşündüklerini belirten Koca, böylece internet üzerinden ödemeli, randevu alabileceğiniz, diğer ek ürünleri satın alabileceğiniz bir web sitesi kurmaya karar verdiklerini söylüyor.

Kişisel depolama hizmeti veriyor

Kısaca özetlemek gerekirse Edepola. com özellikle yurtdışında 30 yılı aşkın süredir kullanılan ‘kişisel depo’ sisteminin Türkiye’deki ilk örneklerinden biri. Ancak Edepola farklılık yaratarak kullanıcılara internet ortamında işlem yapma kolaylığı sağlıyor.

Edepola. com web sitesi üzerinden ödeme, gün belirleme, ek ürün satın alma gibi işlemler yapılabiliyor. Koca, sektörde hizmet kalitesi standartlarım yükseltmeyi kendilerine bir hedef olarak belirlediklerini söylüyor. Edepola bireylerin yanı sıra mal satan ticari işletme ve e-ticaret girişimlerine de hizmet veriyor, www.edepola. com web sitesi üzerinden tüm ödemeyi ve işlemleri hallederek eşyaları kolaylıkla depolamak mümkün.

Edepola.com web sitesindeki hizmet süreci oldukça basit adımlardan oluşuyor. Öncelikle müşteri  www.edepola .com web sitesi üzerinden "Neler Sığar?" sayfasına girerek depolamak istediği eşyaların hacimlerini sisteme giriyor. Kaç adet ve hangi tip depolara ihtiyacı olduğunu bu sayfadan görebiliyor. isteyenler Edepola .com’un sunduğu eşya depolama öncesi keşif hizmetinden faydalanabiliyor. Daha sonra 'xl depo’, ‘büyük depo’ ve ‘standart depo’ seçeneklerinden birini ve depolama tarihini seçtikten sonra online ödeme dahil olmak üzere çeşitli ödeme seçeneklerinden birisi ile sipariş web sitesi üzerinden tamamlanabiliyor. Müşteri hizmetleri temsilcileri ile depolama tarihi randevusunu netleştirdikten sonra eşya depolama hizmet günü geldiğinde depo kilidi, anahtarı üzerinde olan boş konteyner depolar müşterilere ulaştırılıyor.

Getir-götür hizmeti de var

E-depola ekibi tarafından eşyalar boş depolara yüklenip depolar kilitlendikten sonra müşteriye anahtar teslimi yapılıyor ve kişisel depolar Edepola. com merkez deposuna götürülüp, müşterinin ihtiyaç duyduğu süre boyunca ana depoda saklanıyor. Depolama süresi bittiğinde ise deposu ile eşyalar tekrar müşteriye geri götürülüp, e-depola ekibi tarafından taşınıyor. Ayrıca eşyasını depodan geri çağırmak isteyenlere de edepola .com’un bir çözümü var. Edepola .com’un getir götür hizmeti ile depoya kolayca eşya ekleme veya depodan eşya çıkartma yapmak mümkün. Şirketin ana ürünleri olan üç tip deponun aylık fiyatları ise KDV dahil edilmeden 77 TL ile 177 TL arasında değişiyor.

Yeni yatırım yapılacak

Kurulduğu günden bugüne Edepola. com tarafından 2 bin adet depo kiralama hizmeti verildi. Son dönemde depolama hizmetine talebin arttığını söyleyen Koca, İnsanlar dar alanlarda fazla eşya ile yaşamanın yaşam kalitesini düşürdüğünü gördükçe depolamaya talep artıyor” diye konuşuyor. Şirketin depolama alanı 27 bin metrekareden oluşuyor. Bu alanı ilerleyen zamanlarda genişleteceklerini söyleyen Koca, yeni yer arayışlarının başladığını belirtiyor. Edepola. com için bugüne kadar yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Koca, yatırım tutarının 10 milyon TL’ye kadar çıkacağını söylüyor. Edepola’nın modeli yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Henüz dışarıdan yatırım almadıklarını söyleyen Koca, “Şirketle ilgilenen yatırımcılarla görüşmelerimizi başlattık ve sürdüreceğiz” diyor.

Edepola'nın sunduğu hizmetler

1.    Türkiye’de ilk kez sürpriz maliyet olmadan şeffaf fiyat ile online ödeme kolaylığı sunuyor.
2.    Merkezde CCTV kameralar ve otuzun üzerinde sensör ile takip edilen alarm gözlem merkezine bağlı. Ayrıca depolar sertifikalı güvenlik personeliyle 7/24 korunuyor.
3.    Güvenli ve taşıma sertifikalı profesyonel nakliye hizmeti ile Kocaeli, İstanbul ve
4.    Bursa bölgesinde hizmet veriliyor.
5.    Satış sonrası destek de mevcut. Online kontrol panelinden deponun durumu ile ilgili destek talep edilebiliyor. Dilediğiniz zaman randevu alarak depoyu ziyaret
6.    edebiliyorsunuz.
7.    Uygun malzemeyle paketlenen eşyalar sigortalı olarak taşmıyor.
 


Geri Dön