04 / 05 / 2024

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeniden koltuk değişimi olacağına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre 2 Aralık 2021'de aldığı sürpriz bir kararla görevden "affını" isteyen Lütfi Elvan yeniden koltuğa getirilecek! İşte detaylar...



Finansal piyasalar Elvan'ın, Şimşek ile birlikte Hazine ve Maliye bürokrasisinde yeniden yapılanma yapacağı beklentisini satın alıyordu.

Elvan'ın istifa ettiği 2 Aralık 2021'de ABD Doları 13 TL civarındaydı; KKM'nin Hazine'ye üç ayda 21 .1 milyar lira yük bindirmesine karşılık, dolar kuru 17 TL'nin altına çekilemiyor.

O gün Elvan'ın bu talebini reddeden siyasi iradenin, bugün alacağı tutum farklı olabilir mi?

Bu kulisi benimle paylaşan kaynağım, Elvan'ın yeniden göreve gelmesini iki nedenden ötürü mümkün görmüyor.

Birincisi kur-faiz-enflasyon sarmalı çığ haline gelmişken, iktidarın yapılabileceklerinin sonuna gelindiğini düşünüyor.

İkinci ise Elvan'ın istifadan sonra aldığı tutumla ilgili…

Turkcell'de yönetim kurulu üyelik teklifini reddeden Elvan yalnızca bakanlıktan istifa etmedi, icraata mesafe de koydu.

Mart 2021'de Merkez Bankası Başkanlığı'ndan istifa eden Naci Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak bir köşede oturuyor.

Ardı arkası kesilmeyen zam yağmuru, TL'de erime, uluslararası finansal piyasalarda yüksek faizle borçlanma, doğrudan sermaye yatırımlarında düşüş, işsizlikte artış, enflasyonda 3 haneli rakamları yuvarlama sonucu doğuran mevcut ekonomik politikasının piştiği mutfakta yer alan Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi 3 isme dikkat çekiliyor.

Adı Ticaret Bakanlığı için de geçen İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü Kurucu Başkanı Doç. Dr. Hatice Karahan, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanvekili de olan Cemil Ertem ve eski gazeteci Yiğit Bulut…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön