27 / 04 / 2024

Kullar Toklu Deresi ıslah ediliyor!

Kullar Toklu Deresi ıslah ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Yakacık Mahallesi’nden geçen ve sağanak yağışlarda yerleşim alanları için tehlike oluşturan Toklu Deresi’nde ıslah çalışmaları yapıyor, proje, 1 milyon TL’ye mal olacak...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Yakacık Mahallesi’nden geçen ve sağanak yağışlarda yerleşim alanları için tehlike oluşturan Toklu Deresi’nde ıslah çalışmaları yapıyor. İzmit Sanayi Mahallesi’ndeki yağmursuyu hattının da yapılacağı proje, 1 milyon TL’ye mal olacak. İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında altyapı çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde 26 ayrı projede inşaat çalışmaları yapan kurum, Başiskele Kullar Yakacık Mahallesi’nden geçen Toklu Deresi’nin ıslahı ile İzmit Sanayi Mahallesi’nde yağmursuyu hattı yapıyor.



1 MİLYON TL’LİK PROJE


Bir süre önce başlanılan çalışmalar kapsamında Yakacık Mahallesi’ndeki yüzey sularını toplamak için betonarme boru ve kutu menfez ile yağmursuyu hattı yapılıyor. Ayrıca bu suların aktığı Toklu Deresi’nde ıslah çalışmaları taş kesit olarak inşa ediliyor. Derede toplam 450 metre ıslah çalışması yapılacak, proje kapsamında ayrıca İzmit Sanayi Mahallesi’nde yağmursuyu hattı inşa edilecek. İki ilçede toplam 1 km uzunluğunda dere ıslahı ve yağmursuyu hattının yapılacağı proje temmuz ayı sonunda tamamlanacak. Bölgenin altyapı problemini giderecek olan proje 1 milyon TL’ye mal olacak.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön