02 / 05 / 2024

Kültür Üniversitesi'ne devredilen arsa meclis gündeminde!

Kültür Üniversitesi'ne devredilen arsa meclis gündeminde!

Kültür Üniversitesi'ne devredilen arsa Bakırköy'ü karıştırdı. CHP Bakırköy ilçe Başkanlığı'nın 10. Olağan Kongresi'nde, halk arasında sıkıntı yaratan konular gündeme geldi.



70 yılından beri Bakırköylü olan ve 30 yıldır söz konusu Kültür Üniversitesi arkasındaki arazide iş yaptıklarını ifade eden Ecmel Sarıalioğlu, kanunun 4706 maddesinden yararlanarak hak ettiği arsa hakkında herkesin bir şeyler söylediğini ifade ederek, “Bakırköy belediyesin orada hiç bir tasarrufu yoktur. Emanetçi olduğu için gelirden yüzde 30 pay alır. Bu kanundur, yasadır ve Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Kimseye hesap verecek bir şeyimiz yok” dedi.

"1 yıl içinde alamasaydım, 2 yıllığına satış hakkı belediyeye geçecekti"

Kendisine ait olan bu hakkını Kültür Üniversite’sine devrettiğini söyleyen Sarıalioğlu, yasaya göre arsa değerini belediyenin belirlediğini, fiyatlandırmaların zaten 2013 yılında netleştiğini ve sürecin 1 yıl olduğunu söyledi. Sarıalioğlu söz konusu arsayı 1 yıl içinde alamamaları durumunda satış hakkının 2 yıllığına Bakırköy Belediyesi’ne geçeceğini ve ihale yolu ile satış hakkını elde edeceğini söyleyerek konuşmasını sürdürdü.


“Benim bu arsayı alıp almamam belediyenin tasarrufunda değil” diyen Sarıalioğlu, bunun yasal bir hak olduğunu ve burada belediyenin tek sorumluluğunun emanetçi durumunda olduğunu söyledi. Ecmel Sarıalioğlu “Ben almazsam belediye başkasına ihaleye çıkarıp satacaktı, ben hakkımı aldım” dedi.


"Belediye bu arsanın satışından zaten yaklaşık 30 Trilyon para kazandı"

Belediyenin bu satıştan yaklaşık 30 Trilyon para kazandığını da sözlerine ekleyen Ecmel Sarıalioğlu, söz konusu arsaya 2013 yılında değer biçildiğini, 2014 seçimlerinden yaklaşık 2­3 ay önce de kendilerine belediye tarafından tebliğ edildiğini söyledi. Seçim sürecinin araya girmesi ile dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in adaylaşmadığını, Bülent Kerimoğlu’nun aday olduğunu ve bu süre içinde de sağlıklı bir iletişime geçemediklerini söyleyen Ecmel Sarıalioğlu kanunen 1 yıl içinde de bu satışın yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.


Başkan Bülent Kerimoğlu’nun adaylaşıp görevi devr almasından belli bir zaman sonra, 84 yılından beri CHP üyesi olan, aktif siyasetin içinde bulunmasından ve 40 yıllık Bakırköylü oluşundan dolayı tanışık olduğu Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz’ü arayarak durumu anlattığını söyleyen Sarıalioğlu, “Kendisinden beni başkanla tanıştırmasını ve durumu kendisine izah etmek istediğimi ifade ettim. Konu hakkında bilgi sahibi olmayan Akyüz, evrak ve dosyalarımı yanıma almamı isteyerek, durumu anlatmam için beni başkanın yanına götürdü” dedi.


"Ali Rıza Akyüz'ün tek fonksiyonu başkanla beni tanıştırmasıdır"

Başkan Kerimoğlu’nun durumu çok makul karşıladığını söyleyen Sarıalioğlu, “Ben kendi hakkımı Kültür Üniversitesi’ne devrettim. Eğer devredemeseydim ben devlete borçlu olacaktım çünkü yer Milli Emlak’a ait. Bakırköy Belediyesi burada sadece emanetçiydi. Bizimle aynı şekilde bir işlem de Florya’da bulunan bir arsaya, gene Bakırköy Belediyesi tarafından yapıldı” diyerek konuşmasını sürdürdü.


4706 sayılı kanuna göre Belediye sınırları içinde kalan bu arsanın yazışmaları resmi olarak belediye ve bakanlık arasında yapıldığını söyleyen Ecmel Sarıalioğlu, “Ali Rıza Akyüz’ün buradaki tek fonksiyonu beni başkanla tanıştırmasıdır. Konunun muhatabı olan Bakırköy Belediyesi bu satıştan yasa gereği emanetçi olduğu için yüzde 30 aldı. Belediyenin avukatları, hukukçuları var. Belediyenin ilk dönemleriydi ve kasası boştu. Bir an önce alınsın satılsın diye belediye benden daha çok gayret gösterdi. Ben yasal hakkımı aldım, hakkımı da yasal olarak istediğime devrederim” dedi.


Kent yaşam



Geri Dön