04 / 07 / 2024

Kumluca'da icradan 5 milyon TL'ye satılık sosyal tesis!

Kumluca'da icradan 5 milyon TL'ye satılık sosyal tesis!

Antalya ili, Kumluca ilçesi'nde bulunan turistlik konaklama tesisi satışa çıkarıldı. Satış bedeli 5 milyon 50 bin 324 TL olarak belirlenen konaklama tesisinin ihalesi 2 Ağustos ile 31 Ağustos arasında gerçekleşek.



T.C. KUMLUCA İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Antalya il, Kumluca İlçe, adrasan Mahalle/Mevkii, Antalya ili, Kumluca ilçesi, Adrasan mah. çakmak mevkii kain 700 ada, 1 parsel sayılı taşınmaz tapu kaydı itibariyle 7.443,54 metrekare yüzölçümündedir. Taşınmazın tamamı TUFAN BİL. PET. LTD. ŞTİ. adına kayıtlıdır.Taşınmaz kazı-dolgu yapılarak eğimsiz arazi haline getirilmiş ve üzerine turistlik konaklama tesisi inşa edilmiştir. Taşınmaz Adrasan körfezi manzaralı olup, körfeze yaklaşık 1 kilometre Kumluca ilçe merkezine 31 km Antalya il merkezine 96 km mesafededir. Taşınmaz ve üzerindeki konaklama tesisi Adrasan körfez manzarasına tamamen hakimdir. Taşınmazın batısı ve kuzeybatısı dağ ve orman manzaralı, güneydoğusu ve güneyi Adrasan Körfezi manzaralıdır.

Adrasan’da son yıllarda turizm alanında birtakım yatırımlar yapılmıştır. Deniz kıyısı ve bozulmamış doğasıyla oldukça dikkat çeken bölgede otel, restaurant, istasyon, kamping tesisleri ve yerli-yabancı turist alımına yönelik villa- yazlık inşaatları sürmekte iken sahil bandında 1/1000 uyg.imar planının durdurulmasıyla günümüz itibariyle yatırımlar azalmıştır. Turizm alanında rantabl bir bölge olan Adrasan’da ticari ve konut arsası değerleri sabitlenmiştir ve arsa alımı azalmıştır. Bölge orta ve üst düzey gelir grubunun ikamet ettiği yerleşim yeridir. Köy halkının temel ekonomik sektörü tarımdır. Halk, tarım faaliyetlerinin yanısıra turizm alanında‘da da gelir elde etmektedir. Dışarıdan gelen, turist yazlıkçı vb. de bölgenin gelir düzeyini üst kademeye çekmektedir.

Taşınmaz üzerinde bulunan Turizm Tesisinde bulunan muhtesatlar şunlardır,

1- Her biri 74.25 metrekareden oluşan 9 adet bungalov (18 adet oda)

2- Her biri 150 metrekare den oluşan 2 adet 2 katlı bungalov.

3- 1 adet 10.5m*8.25 metrekare ebatlarında 2 katlı 173.25metrekare taçlan inşaat alanına sahip ahşah yapı(spor merkezi)

4- 1 adet 9.3m*6m ebatlarında 2 katlı toplam 11.6 metrekare toplam inşaat alanına sahip ahşap yapı

5- 200 metrekare toplam inşaat alanına sahip 2 kat yüksekliğinde betonarme- taş kaplama restaurant

6- 198 metrekare toplam inşaat alanına sahip 2 katlı ahşap resepsiyon

7- Çevresiyle yaklaşık 400 metrekare alana sahip yüzme havuzu 5 -5metrekare 3 adetjakuzi, 20.63 metrekare 2 adet çocuk havuzu, 325 metrekare ana havuz.)

8- 5 metrekare bekçi kulübesi (taş kaplama)

9- Giriş kapısı (tak şeklinde taş)

10- İstinat-bahçe duvarları, kayrak gezinti yolları vb. inşa: peyzaj çalışmaları tüm altyapı ve teknik ekipman.

Taşınmaz harfıyat- dolgu toprak tesviye sıkıştırma teraslama ş emleri yapılmış, tesisin kurulduğu alan düzenlenmiştir. Parsel üzerinde istinat ve koruma- bahçe idari mevcuttur. Betonarme üzeri taş kaplama ve taş duvarlar dışında tesis içerisinde giriş kapısı olarak düzenlenmiş tak, restaurant, otopark ve 5 metrekare bekçi kulübesinde de taş işçiliği mevcuttur. Parse üzerinde kayrak gezinti ve bağlantı yolları yapılmış olup havuz çevresi traverten zemin kaplamasıdır. Yangın söndürme sistem; havuz tes satı, güneş kolektörleri, güvenlik kamera, açık hava sinema tesisatı, soğuk hava depolan da tesiste sistemin içerisindedir. Konaklama amaçlı kullanılan bungalovların tamamı taş subasman üzerine ahşap strüktürle oluşturulmuştur. Ahşap bungalovların tamamı iç mekanda lambbbri kaplıdır. Islak hacimler mermer kaplama olup ahşap strüktür çatı üstü kiremit örtülüdür. Tek katlı bungalovlar yüksek inşa edilmiş mekanda dublestir. Bungalovlarda ısı ve su yalıtım çat; izolasyonu mevcuttur. Ahşap lareks, emprenyeli çam ahşap elemanlar vernik boyalıdır. Islak hacimlerde tüm vitrifiye, klozet duşakabin, hilton tipi, lavabo vb. sıhhi tesisat apatartları mevcuttur. Tesis tüm ekipman, yapı, altyap, peyzaj düzenlenmesi, teknik mobilya vb. ile tamamlanmış ve kullanılabilir durumdadır.


Kıymet takdirine konu taşınmaz taşlı yapıda tınlı toprak bünyesine, derin toprak profiline görelebilir, toprak karakteristikleri bakımından 4. arazidir. Taşınmaz kuru tarım arazisidir ve keşif anı itibariyle üzerinde tapuda her ne kadar tarla olara kayıtlı ise de herhangi bir tarımsal faaliyet yapılmadığı gibi üzerinde kazı dolgu yapılmak suretiyle kıllanıma hazır hale getirebilmek suretiyle imar ihya gerçekleşmiştir. Taşınmaz döz hale getirilmiş ve turistlik konaklama tesisi yapılmıştır. Tesis‘de ahşap ve betonarme yapılar, hizmet binaları, yüzme havuzu mevcuttur ve ayrıca taşınmaz

‘de çevre düzenlemesi yapılmıştır.


Kıymeti: 5,050.324,80 TL  


KDV Oranı: Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir

1.Satış Günü: 02/08/2016 günü 10:35 -10:40 arası

2.Satış Günü: 31/08/2016 günü 10:35 -10:40 arası

eri: KUMLUCA BELEDİYESİ MEZAT SALONU, TEMEL EĞİTİM MAH. OKUL SK NO.8 KUMLUCAANT.’

Şartları;

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirm; gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden açık ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin ediier değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek için ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşindir. Alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ileteslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki

farktan diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/404 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön