12 / 05 / 2024

Kumluca'ya adliye lojmanı yapılacak!

Kumluca'ya adliye lojmanı yapılacak!

Hâkim ve savcılar için yapılacak adliye lojmanı için yüklenici firma MC İnşaat ve Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı arasından protokol imzalandı. Kumluca ' ya adliye lojmanı yapılıyor...



Kumluca'da görev yapan hâkim ve savcılar için yapılacak adliye lojmanının protokolü imzalandı.


Hâkim ve savcılar için yapılacak adliye lojmanı için yüklenici firma MC İnşaat ve Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı arasından protokol imzalandı. MC İnşaat'ın sahibi Murat Günay ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş'ın imzaladığı protokolle, lojman sorunu giderilmiş olacak. Kumluca'da adliye lojmanı bulunmadığına dikkati çeken Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından yapılacak lojmanın, Merkez Mahallesi'nde inşa edileceğini kaydetti. 


2015'TE TESLİM EDİLECEK 


Lojman projesi hakkında bilgi veren Başdaş, lojmanda 12 daire, 2 misafirhane, sosyal tesis ve otopark bulunacağını aktardı. Kumluca Adliyesi'nde görev yapan personelin lojman probleminin çözülmesi için ilk olarak 1978 yılında girişimlerde bulunulduğunu hatırlatan Başdaş, ancak aradan geçen zamana rağmen projenin tamamlanmadığını vurguladı. Başdaş, 2015 yılında teslim alınacak lojmanın, yaklaşık 1 milyon 690 bin liraya mal olacağını söyledi. 


LOJMAN BULUNDUĞU YER İÇİN BÜYÜK KAZANÇ 


Lojmanla Kumluca Adliyesi'nin daha güçlü bir konuma kavuşacağını aktaran Başdaş, "Bizim konumumuzda görev yapanlar veya kamunun diğer alanlarında çalışanlar için lojman önemlidir. Ama aslına bakarsanız lojmanlar bizim için değil bulundukları yer için büyük kazançtır. Çünkü görev yeri tercih edenlerin büyük bir bölümü gittikleri yerlerde lojman olup olmadığını araştırır. Onun için bu lojmanlar Kumluca'nın kazancıdır. 

Kumluca artık daha çok tercih edilen yerler arasında yer alacaktır" dedi.

 

GÜNAY: 6 AYDA TESLİM EDERİZ 


Lojman hakkında teknik bili veren MC inşaat'ın sahibi Murat Günay ise lojmanın temelinin Haziran ayında atacaklarını kaydetti. 6 katlı lojmanın her katında 2 daire bulunacağını anlatan Günay, "İçerisinde 2 misafirhane, sosyal tesisler ve otopark yer alacak. Her lojman brüt 165 metrekare olarak tasarlandı. Dairelerin içerisi ise net 1 25 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Yaptığımız anlaşmaya göre 1 yıl içinde lojmanı teslim edeceğiz. Sözleşme her ne kadar böyle olsa da bu inşaatı 6 ayda tamamlayarak teslim edeceğiz. Hâkim ve savcılarımız 2015'in ilk aylarında lojmanlarında oturabilecek" dedi. 


Antalya Kemer Gözcü Gazetesi 


Geri Dön