29 / 04 / 2024

Kur artışları şirket bilançolarını nasıl etkileyecek

Kur artışları şirket bilançolarını nasıl etkileyecek

Borsa İstanbul'da yatırımcılar, şirketlerin 3. çeyrek bilançolarına odaklandı. Yatırımcılar bilançoların açıklanmasını beklerken son dönemde kurlarda meydana gelen artışların da bilançoları nasıl etkileyeceği merak konusu. 



Uygulanan para politikasının karşılığı olarak alternatifsiz kalan hisse senedine ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Yüksek enflasyonist ortamda parasının değerini korumak isteyen yatırımcılar Borsa İstanbul’a yönelirken hisse senedi yatırımı yapan yerli yatırımcı sayısı toplamda 3.3 milyona ulaşmış durumda. Sermaye piyasalarının tabana dağılması anlamında bu artış her ne kadar olumlu olsa da yeni yatırımcıların çok büyük bölümü maalesef ‘tüyolara’ göre de hareket ediyor.

Buradan bir kez daha hatırlatmak gerekirse, hisse senedi yatırımına uzun vadede bakılmalı ve özellikle temel analizden yoksun ve dedikodulara göre karar alınmamalı. Aksi durumlarda edilecek zararın telafisi için ise uzun yıllar beklemek zorunda kalınabilir.

UZUN VADE DÜŞÜNEN KAZANIYOR

Borsada başarılı bir yatırım planının ilk kuralı doğru hisse seçimiyle başlıyor. Büyüme hikayesi olan, karlı bir şirketin yatırımcısına hayal kırıklığı yaşatma ihtimali çok düşük. Geçtiğimiz haftalarda paylaşılan borsanın aylar itibarıyla 5’er yıllık hareket analizi de yine borsanın uzun vadede yatırımcılara kaybettirmediğini ortaya koyuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön