28 / 04 / 2024

Kur korumalı TL mevduat hesabı 281 milyar lira oldu!

Kur korumalı TL mevduat hesabı 281 milyar lira oldu!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "2 Şubat 2022 itibarıyla kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar liraya yükseldi. 119 milyar lira Merkez Bankası destekli 162 milyar lira ise Hazine destekli olarak hesaplara geçti." ifadesini kullandı.



Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan Kur korumalı TL mevzuatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gürcan; "2 Şubat 2022 itibarıyla kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar liraya yükseldi. 119 milyar lira Merkez Bankası destekli 162 milyar lira ise Hazine destekli olarak hesaplara geçti." dedi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimi tarafından İstanbul'un 39 ilçesinde düzenlenen 'Ekonomi Buluşmaları' toplantısı, Pendik'teki buluşma ile devam etti.

Kur korumalı TL mevduat hesabı 281 milyar lira oldu!

Gürcan, 2020 yılından itibaren çok önemli bir salgın sürecine girdiklerinin altını çizerek şunları dile getirdi:
"2020 ilk çeyrekte tüm dünyada ekonomik hayat neredeyse durma nokta geldi. İş yerleri kapandı, tedarik zincirinde sıkıntılar yaşandı. Türkiye bu durağanlıktan en hızlı kurtulan ülkelerden biri oldu. 2021 yılı ikinci çeyrekte Türkiye yüzde 21.7, üçüncü çeyrekte ise 7.4 büyüdü. Türkiye'nin hızlı toparlanmasının sebebi üretime ve ihracata dayalı ekonomik yapısıdır. Bu durum Türkiye'nin pozitif büyümesine katkı veriyor ve dengeli büyümemizi sağlıyor."

Gürcan, kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili önenmli açıklamalar yaparak "2 Şubat 2022 itibarıyla kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar liraya yükseldi. 119 milyar lira Merkez Bankası destekli 162 milyar lira ise Hazine destekli olarak hesaplara geçti. 60 milyar lira tüzel şirketlerden geldi" ifadelerini kullandı.

Kur korumalı TL mevduatta vergi istisnası!

Kur korumalı TL hesabına dönüşlerin aynı bankadan yapılma şartı kaldırıldı!

Kur korumalı TL mevduatı açıklaması 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

Dolar ve euroda son rakamlar!

Gram altında kritik seviye! Bu eşik aşılırsa...

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön