27 / 04 / 2024

Kuran Grup Armutlu Altın Evler projesi görücüye çıktı!

Kuran Grup Armutlu Altın Evler projesi görücüye çıktı!

KURAN GRUP, yatırımcıların gözde adresi Armutlu'da Koyundere Mevkiinde, yeni bir arsa ve Altın Evler projesiyle kalitesine güvenenleri mahçup etmeyecek yeni yatırımları devreye sokmayı planlıyor.



Küresel bir durgunluk ve yavaşlamanın yaşandığı dünya ekonomisi, resesyon ile boğuşurken, jeopolitik konumu, Avrupa, Asya ve Ortadoğu eksenindeki köprü pozisyonu dolayısıyla Türkiye,  lojistik fırsatlarıyla yatırımcıların cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Her yıl yüzde 3-4 arası bir büyüme ekonominin lokomotif sektörü ise inşaat. Avrupalı ve Ortadoğulu yatırımcılar, Türkiye'de özellikle nitelikli ve kaliteli inşaat projelerine ortak olmak için yarışıyorlar.


İnşaat sektörünün ürettiği katma değer, ülke ekonomisindeki tüm dinamikleri yakından etkiliyor. Özellikle 200 kalem yan sektörün de hareketli olmasına, iş kapasitelerinin istikrarlı şekilde sürmesine yol açıyor.


İnşaat sektörünün ekonomiye olan katkısı yanında, ekonominin temelindeki kredi ve kredilendirme kuruluşlarına olan pozitif etkisini de kesinlikle göz ardı etmemeliyiz. Zira, bankacılık sektörünün uzun vadeli kredilerine bakıldığında, kesinlikle büyük şirketlerin inşaat sektöründeki yatırımları için kullandıkları krediler ve sade vatandaşın konut kredilerinin en yüksek meblağları oluşturduğu gözlenecektir.


Sektörde her 5 yılda bir yaşanan kriz döneminin iyi analiz edilmesi, üretilen yapı stoklarının küçük, orta ve üst getir seviyesine göre ayrıştırılarak inşa edilmesi önemli bir zorunluluktur,


Çünkü, küçük çaplı da olsa bir durgunluk, durağanlık veya yaşanacak bir resesyon, öncelikle inşaat sektörünü çok yakından ilgilendirmekte, üretilen konutların satışıyla ilgili olarak doğacak algının pozitife dönüştürülmesi gerekmektedir.


Maalesef, şu anda üst gelir seviyesine yönelik yapı blokları ve lüks konutlarda belirgin oranda bir şişme görünüyor. Bu da geçtiğimiz dönemde sektörün en büyük aktörlerinin bile kaldıramadığı boyutta inşaatçılarımızı iflasa sürükleyebilecek bir tehlikeyi getirebilir. İnşaat ve gayrimenkul sektöründe, yılların birikimi ve tecrübesiyle yatırımlarına devam eden KURAN GRUP’un, ekonomik dinamizmine inandıkları, fizibilitesini gerçekleştirdikleri bölgelerde marka projeler üreterek sektöre katma değer sağlamayı sürdürmektedir. Özellikle, termal turizm alanındaki yılların birikimi ve tecrübesini harmanlayarak ortaya koyduğumuz Armodies, müşterilerimizden aldığımız güven ile, kaliteyle en güzel hizmet projeksiyonunu sağlamaktadır. KURAN GRUP. Marmara'nın incisi, termal turizmde cazibe merkezi olan, imkanları ve stratejik yönleriyle gelecek vadeden Armutluda uzman ekiplerimizle nitelikli yatırımlarına devam etme kararı almıştır. İnşaat Sektörü Türkiye'nin toplam GSMH’sı içinde  yüzde 40 gibi çok önemli bir paya sahip. Hiçbir zaman değerinden bir şey kaybetmeyecek ve yatırımcısına hep kazandıracak. Ama adımlarımızı da dikkatli atmak durumundayız.


İki seçimi ardı ardına yaşadığımız 2015, tüm sektörler adına kayıp olmasa bile negatife yakın bir profil çizmiştir. Özellikle ilk seçimden sonra ortaya çıkan ve terörle terbiye edilmeye çalışıldığımız süreç, bütün sektörlerin kabusu olarak üzerimize çökmüştür.


1 Kasım sonrasında halkımızın siyasi istikrar talebinin doğru okunması ve piyasalarda yeni bir ivmenin başlangıcı olacağına inancımız artmıştır. İnşallah, 2016, inşaat sektörünün geçen yıl yaşadığı kaybı telafi edeceği bir dönem olarak ve hatırlamak istemediğimiz bir yıl olarak tarihe geçmelidir.


Bundan sonra. Sektörün 2023 vizyonuna nasıl bir katkı, sunacağımızı düşünmek ve ardı ardına projelerimizle sektöre dinamizm kazandırmak zorundayız. Bürokrasiden ilk talebimiz geçtiğimiz olumsuz dönem içinde tavan yapan, konut kredileri faiz oranlarının acilen düşürülmesi olmalıdır. Düşürülecek kredi oranları inşaat sektörünün rahat bir nefes almasına yol açacak ve projelerin ivedilikle sürmesine imkan tanıyacaktır. 


Bankalarla ilgili ikinci talebimiz ise, ödenemeyen krediler dolayısıyla bugün Türkiye'nin en büyük müteahhitlik firmaları bankalar haline dönüşmüştür Ellerindeki bu hacizli yapıları ve yapı bloklarını nasıl ve ne yöntemle pazarladıkları belli olmayan bankaların bu durumuna acilen bir netlik kazandırılmalıdır.


Türkiye jeotermal su kapasitesi açısından dünyanın gözbebeği bir ülkedir. Fakat, "Su akar, Türk bakar" şeklinde bize atfedilen söz, maalesef doğrudur ve ne yazık ki. Avrupalıların dört gözle beklediği bu avantajları kullanma noktasında, yatırım imkanları açısından çok zayıf durumdayız. Türkiye'nin bir çok lokasyonunda termale turizm kapasitemiz olabilecekken, hiçbir yatırımcının bu noktada elini taşın altına sokmamış olması çok garipsenecek bir durumdur. Bu bağlamda KURAN GRUP'un vizyon projesi Armodies'in halkından aldığı güven ile bugün geldiği noktayı, termal turizmde kullanılmayan yatırım avantajları açısından sizlere aktarmak isterim. KURAN GRUP, bayrağı en yükseğe taşıdığımız, termal turizmin marka adresi Armodies’in 2. etabının bitirilmesi yönünde tüm çalışmalarını sürdürüyor. Yanı sıra yatırımcıların gözde adresi Armutlu'da Koyundere Mevkiinde, yeni bir arsa ve Altın Evler projesiyle de KURAN GRUP kalitesine güvenenleri mahçup etmeyecek yeni yatırımları devreye sokmaya çalışıyor. Parselasyonu bitirilen bölge manzarasıyla ve doğa yapısıyla hem kullanıcılarına, hem yatırımcılarına fırsatlar sunacak bir nitelikte.


Şifalı jeotermal suları, turizm tesisleri ve devremülk projeleri ile öne çıkan Armutlu'da çok ciddi yatırımlar hızla yükseliyor. Marmara bölgesinin en temiz denizine sahip kıyı ilçelerinden birisi olan ilçe denizi . kaplıcası ve doğasıyla dört mevsimi bir arada yaşayan ender yerlerden biri olarak dikkatleri çekiyor İstanbul-İzmir Otoyol projesi Yalova bölgesindeki arsa, konut ve tarım arazilerinin fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Bölge Turizm Alanı ilan edildi ve 2023 Türkiye Turizm Stratejisi ve Eylem Planı 2007-2013 çalışmalarında Yalova bölgesi Termal Turizm Master Planı kapsamında desteklenecek Armutlu Belediyeci tarafından termal turizm yatırımcılarının ihtiyacını karşılamak üzere 3 bin kişilik yatak kapasitesine cevap verecek şekilde ARJESS projesi geliştirilmiş durumda. İstanbul-İzmir otoyolu projesi kapsamındaki körfez köprüsünün 2015 yılı içinde açılacak olması Armutlu'ya olan yatırımları da gözle görülür bir artış olmuştur. Son 5 yıl içinde bölgedeki arsa rayiçleri %400 oranında prim yapmış durumda. 2010 yılından bu yana alınan yapı ruhsatlarına bakıldığında, yapılan konut sayısı yüzde 550 oranında ciddi bir artış gözlemlenmektedir. Türkiye'nin yeşili, maviyi ve kaplıca suyunu bir arada bulunduran ender noktalarından biri olan Armutlu'ya yerli ve yabancı tonlar çeşitli projeler geliştiriyorlar.


Başta turizm projeleri olmak üzere, termal ve sağlık turizmi barındıran projeler, yaşlı bakım evleri. Avrupalı emeklilerin kaplıca tedavilerine cevap verecek sağlık tesisleri hayata geçmek için üzerlerinde titizlikle çalışılıyor.


Gayrimenkul, termal turizm alanındaki kalite konseptli yatırımlarıyla öncü bayrağım en yüksek noktaya diken Kuran Grup, yine kalitesini konuşturuyor ve Armutlu'da konut projeleriyle yatırımcılara fırsat kapılarını açıyor. Armutlu Koyundere Mevkii’nde muhteşem manzarasıyla, denize sıfır konutlarıyla yatırımcısına kazanç vadeden Kuran Grup Altın Evler adını koyduğu projesiyle sektördeki deneyimini yansıtacak.


http://armodiestermal.com/altinevler/



Bu haber Yeni Akit Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Yalova’nın Armutlu ilçesinde denize sıfır olarak inşa edilecek olan Altınevler projesi 700 konuttan oluşuyor. 78.500 m2 alana yapılacak olan Altınevler projesi 1+1, 2+1 ve 3+1 dubleks dairelerden oluşuyor. Denizin yanı başında ve doğanın tam ortasında sloganıyla inşa edilecek olan Altınevler’de bir büyük bir alışveriş merkezi yapılacak.


Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra termal havuzların da bulunacağı sosyal alanlarda, çocuk oyun alanları, yürüyüş alanları, 1000 araçlık otopark, fitness, SPA ve saunaların olacağı Altınevler hepinizi yeşilin ve denizin hemen yanı başına davet ediyor.


Kuran Grup tarafından inşaatına Temmuz 2016’da başlanacak Altınevler’de ilk 200 konutluk etap Mayıs 2017’de teslim edilecek.


Altın evler projesinin fikir sahibi Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, basın toplantısında yaptığı konuşmada her şeyin bir hayal ile başladığını belirterek gurur abideleri olan Armodies Termal Park ile eksiksiz bir şekilde ve Cumhuriyet tarihinin en hızlı devremülk projesini inşa ettiklerini söyledi.


Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran; “Biz Armodies Termal Park projesine başlarken gelen talepler üzerine herkesin kendisine ait tapusu olacak diye yola çıktık. Bugün 20 bin aileyi tapu sahibi yaptık ve projemizi eksiksiz teslim ettik. Bugün ise ailemize yeni üyeler eklemek için Altın Evler projesinin lansmanını gerçekleştiriyoruz. Biz Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Ve Avrupa’da çok önemli bir marka haline geldik. Bu da bizim yaptığımız işlerin mükâfatı oldu. Altın Evler konut projemizi tasarlarken herkesin hayaline hizmet edelim dedik. Ve denizin hemen yanında yani denize sıfır, doğanın tam ortasında bir yer düşündük ve Armutlu’da denize sıfır yerleri tek tek dolaşarak en iyi yeri tespit edip faaliyete geçirdik,” dedi.


Fatih Kuran; “biz Altın Evlerde sadece konut üretmeyeceğiz. Aynı zamanda orada bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Projenin hemen yanı başında bir alışveriş merkezi yaparak daire sahipleri sıkıntı yaşamadan her istediklerine ulaşabilsinler istedik. Daire sahiplerinin termal havuzları ve SPA merkezleri ile tatillerini sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlayacağız. Açık ve kapalı havuzlarımızın dışında 3 km’lik plajımız da hizmet vermiş olacak. Bizim için tatili en çok yapanlar çocuklardır. Çocuklar için özel oyun alanları ve havuzları yapacağız. Gençlerimiz için de futbol, basketbol, voleybol ve özel oyun alanları olacak. Aile büyüklerimiz için de ortak dinlenme ve sohbet alanları inşa ederek komşuluk ilişkilerimizi daha da pekiştirmiş olacağız ve bu lansman ile ilk 50 aileye Altınevler projesinden yer sahibi oldukları taktirde Armodies Termal park projesinden de Bir Tapu hediye ediyoruz” dedi


Yalova Armutlunun her geçen gün en değerlenen bölge olduğunu belirten Fatih Kuran “ İstanbul -  İzmir  otobanıyla Yalova - İstanbul arası 6 dakikaya inecek. Proje Yalova’nın ve Armutlu’nun değerine daha çok değer katmış olacak. Armutlu yatırımcı için de bir cazibe noktası,3 yıl içinde %400 değer kazanan bir bölge oldu. Yani bizden daire alan herkes hem tatil yapacak hem de gayrimenkulüne değer katacak” dedi.



Haber Yeni şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kuran Grup yeni konut projesi Altınevler'i İstanbul'da görücüye çıkardı. Yalova'nın Armutlu ilçesinde denize sıfır olarak inşa edilecek olan Altınevler projesi, 700 konuttan oluşuyor. Projede büyük büyük bir alışveriş merkezi yapılacak. İnşaatına Temmuz 20l6'da başlanacak Altınevler'de ilk 200 konutluk etap Mayıs 20l7'de teslim edilecek. 

Altın evler projesinin fikir sahibi Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, her şeyin bir hayal ile başladığını belirterek gurur abideleri olan Armodies Termal Park ile eksiksiz bir şekilde ve Cumhuriyet tarihinin en hızlı devremülk projesini inşa ettiklerini söyledi. 


Yeni Şafak




Haber Yeni Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gayrimenkul, termal turizm sektörünün lider ismi Kuran Grup, Yalova Armutlu'da denize sıfır lokasyonda 700 konutluk Altınevler projesine bir basın lansmanıyla start verdi. Armodies'i 15 ay gibi tarihi bir rekor ile bitiren ve hizmete sunan Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, "Bu projemiz de 2017 Aralık'ta bitecek" sözünü verdi. Küresel bir durgunluk ve yavaşlamanın yaşandığı dünya ekonomisi, resesyon ile boğuşurken, jeopolitik konumu, Avrupa, Asya ve Ortadoğu eksenindeki köprü pozisyonu dolayısıyla Türkiye, lojistik fırsatlarıyla yatırımcıların cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Birinci etap tamam, sıra ikinci etapta İstanbul'dan bir adım uzakta, deniz, orman ve kaplıca fırsatlarının merkezi olan Yalova Armutlu, turizm alanındaki yatırım fırsatlarıyla dikkat çekiyor. Daha önce burada sağlık ve termal turizmin zirve projelerinden birisine imza atan Kuran Grup, Koyundere mevkiinde yeni bir projenin daha startını verdi. Topkapı Eresin Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan Altınevler Projesi yaklaşık 700 konutluk bir inşaat alanını kapsıyor. 


Yeni Söz




Haber Milli Gazete'de şu şekilde yer aldı...


Kuran Grup, Yalova Armutlu'da denize sıfır konumnda 700 konutluk Altınevler projesine bir basın lansmanıyla start verdi. Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, "Bu projemiz de 2017 Aralık'ta bitecek" sözünü verdi.


İstanbul'dan bir adım uzakta, deniz, orman ve kaplıca fırsatlarının merkezi olan Yalova Armutlu, turizm alanındaki yatırım fırsatlarıyla dikkat çekiyor. Daha önce burada sağlık ve termal turizmle bir projeye imza atan Kuran Grup, Koyundere mevkiinde yeni bir projenin daha startını verdi. Topkapı Eresin Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan Altınevler Projesi yaklaşık 700 konutluk bir inşaat alanını kapsıyor. Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, Marmara'nın incisi, termal turizmde cazibe merkezi olan imkanları ve stratejik yönleriyle gelecek vadeden Armutlu'da çok stratejik bir yatırıma başladıklarının müjdesini vererek, "İnşaat ve gayri menkul söz maalesef doğrudur ve ne yazık ki, bu avantajları kullanma noktasında, yatırım imkanları açısından çok zayıf durumdayız. İstanbul-İzmir otoyolu projesi kapsamındaki körfez köprüsünün 2015 yılı içinde açılacak olması Armutlu'ya olan yatırımları da gözle görülür bir artış olmuştur" açıklamasını yaptı. 

Kuran, "Armutlu Koyundere Mevkiinde muhteşem manzarasıyla, denize sıfır konutlarıyla yatırımcısına kazanç vadeden Kuran Grup Altın Evler adını koyduğu projesiyle sektördeki deneyimini yansıtacak" diye konuştu. 


ARMUTLU'YA İLGİ ARTIYOR 

Türkiye'nin sağlık turizminde yeterince yatırım fırsatlarını kullanmadığına dikkat çeken Kuran, "Türkiye, jeotermal su kapasitesi açısından dünyanın gözbebeği bir ülkedir''dedi.



Milli Gazete




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesin'de şu şekilde yer aldı...


Armutlu'da yapılacak 'Altınevler'projesi Mart 2017'de teslim edilecek. Kuran Grup, Yalova Armutlu'daki yeni projesi Altınevler'i görücüye çıkardı. 700 konuttan oluşacak projede AVMve termal havuzlar bulunuyor.


YALOVA'nın Armutlu İlçesi'nde yüks selecek Altınevler projesi tanıtıldı. Termal turizme yönelik yatırımlarıyla bilinen Kuran Grup, yeni projesinde konut ve termal turizmi birleştirdi. 78 bin 500 metrekare alan üzerine 700 konut inşa edilmesi planlanan proje bünyesinde bir AVM, açık kapalı yüzme havuzları ve termal havuzlar yer alıyor. Altınevler de 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daireler olmak üzere 3 çeşit daire tipinin bulunduğunu aktaran Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, inşaatına Temmuz 2016'da başlanacak Altınevler'de ilk 200 konutluk ı etabın Mayıs 2017'de teslim edileceğini açıkladı. Topkapı Eresin Otel'de gerçekleştirilen basın lansmanında konuşan Kuran, Armutlu'da en iyi lokasyona sahip alanı tespit ettiklerini belirterek, 'Altınevler'de sadece konut değil yaşam alanı da inşa edeceğiz. Projenin yanında bir alışveriş merkezi yaparak daire sahipleri sıkıntı yaşamadan her istediklerine ulaşabilsinler istedik. Daire sahiplerinin termal havuzları ve SPA merkezleri ile tatillerini sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlayacağız. Açık ve kapalı havuzlarımızın dışında 3 km'lik plajımız da hizmet vermiş olacak" dedi. 


Yeni Yüzyıl


Geri Dön