28 / 04 / 2024

Kurban Bayramı ile 1 milyon kişi tatile çıkıyor! En çok talep Antalya'ya!

Kurban Bayramı ile 1 milyon kişi tatile çıkıyor! En çok talep Antalya'ya!

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yurt içi turlarda 1 milyon kişi tatile çıkıyor. Jolly Tur Genel Müdürü Erkan: "Kurban Bayramı'nda yurt içi otellerde gecelik kişi başı fiyat aralığı 133-550 TL...



"Tatile çıkacaklar yurt dışında 8 günlük Avrupa turu için 2-3 bin lirayı, yurt içinde 5 günlük tur programı için ise 900-1400 lirayı gözden çıkarmalı"


- Jolly Tur Genel Müdürü Erkan: 


- "Kurban Bayramı'nda yurt içi otellerde gecelik kişi başı fiyat aralığı 133-550 lira, yurt dışı turlarda ise 149-1799 avro arasında"


- ETS Tur Yurt İçi Operasyon Direktörü Özbek: 


- "Mevsim itibariyle yüzde 75 oranda Antalya tercih ediliyor. Antalya'yı sırasıyla Kıbrıs, Bodrum ve Marmaris takip ediyor"


- ETS Tur Yurt Dışı Operasyon Müdürü Lanacı: 


- "Yurt dışında en çok Uzakdoğu, Dubai, İtalya, Orta Avrupa ve Benelüks turları ilgi görüyor"

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı rezervasyonların yüzde 90'a ulaştığı belirterek, "Yurt içi turlarda 1 milyon civarında insan tatil yapacak ve yaklaşık 250 bin kişi de yurt dışına tatile çıkacak" dedi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ulusoy, tatile çıkacakların yurt dışında 8 günlük Avrupa turu için 2-23 bin lirayı, yurt içinde 5 günlük tur programı için ise 900-1400 lirayı gözden çıkarması gerektiğini söyledi. Yurt içi turlarda 1 milyon civarında insanın tatil yapacağını ve yaklaşık 250 bin kişinin de yurt dışına tatile çıkacağını öngördüklerini kaydeden Ulusoy, "Yurt içinde Antalya başta olmak üzere Kıbrıs turları, yurt dışı turlarında ise vizesiz ülkeler başta olmak üzere, İtalya, İspanya, Fransa, Orta Avrupa, Balkanlar, Benelüks, Afrika, Uzak Doğu ve Dubai turları yanı sıra gemi turlarına ilgi yoğun" diye konuştu.


- "Cruise turları 1 ay önceden satıldı"


Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Kurban Bayramı'nda turizm sektöründe beklenen patlamanın gerçekleştiğini belirterek, "9 günlük bayram tatili herkes tarafından değerlendirileceği için 12 Ekim'e kadar otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını düşünüyoruz" dedi. 


Kurban Bayramı turlarının dolduğunu, yurt dışı turlarının satışının kapandığını, cruise turlarının 1 ay önceden satıldığını, Kıbrıs ve vizesiz turların ise tükenmek üzere olduğunu bildiren Erkan, "Kültür Turlarında, bayram dönemi için Türkiye'nin dört bir yanına paketlerimiz halen satışta. Gap, Karadeniz, Ege, Akdeniz, Lykia ve Kapadokya turlarında, 2 geceden 8 geceye kadar paketlerimiz var. Bayram tatili için kontenjanlarımız yüzde 85 doldu, kalanların da dolacağını düşünüyoruz, çünkü talep oldukça fazla" şeklinde konuştu. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'na göre toplam satışta yüzde 50'lik artış görüldüğüne dikkati çeken Erkan, bu yıl Jolly Tur ile yurt içinde 50 bin, yurt dışında 8 bin, kültür turlarıyla 8 bin, Kıbrıs'a 750 kişi ve cruise turlarıyla 400 kişinin tatil yapacağını ifade etti.


Bayram tatili için yurt içinde en çok Kemer, Belek, Side, Bodrum, Alanya, Marmaris, Fethiye ve Kuşadası'ndaki sanatçılı programı olan tesislerin talep gördüğünü belirten Erkan, yurt dışında ise en çok İtalya, İspanya, Balkanlar, Endülüs, Orta Avrupa, Londra, Fas, Dubai, Rusya, Tunus, Benelüks ve Yunanistan turlarının ilgi gördüğünü, Güney Afrika, Uzak Doğu, Malpler gibi uzak coğrafya turlarının da kısa sürede satıldığını dile getirdi. Erkan, Kurban Bayramı'nda yurt içi otellerde gecelik kişi başı fiyatın 133-550 lira, yurt dışı turlarında ise 149-1799 avro arasında değiştiğini kaydetti.


- Uzun tatil uzakları seçtirdi


Setur Yurt İçi ve Yurt Dışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay da 9 günlük bayram tatili sebebiyle uzak tatil noktalarının tatilciler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Rezervasyonlarda yüzde 50 artış gerçekleştiğini bildiren Özalatay, yurt dışı kontenjanların tümü satıldığı için insanların yurtiçine yöneldiğini ve kısa süre içinde mevcut kontenjanların da tükenmesini beklediklerini ifade etti.


"Setur ile yurt dışına gidecek tahmini tatilci sayısı grup olarak 2 bin, münferit olarak ise 700'e ulaşacak. Yurt içi tatili için tahmini tatilci sayısı 3 bine ulaşacak" diyen Özaltay, tatilcilerin yurt içinde Kıbrıs, GAP bölgesi kültür turlarını tercih ettiğini, Ege ve Akdeniz bölgesinin her zaman rağbet gördüğünü ve Sapanca ile Afyon'daki tesislerin de ilgi gördüğünü anlattı. Yurt dışında ise en çok Amerika'nın tercih edildiğini vurgulayan Özaltay, Doğu Amerika'da 2297 avroya, Batı Amerika'da ise 2697 avroya tatil yapılabileceğini dile getirdi. Gemi turlarında ise en fazla rağbeti 1200-1800 avro değişen fiyatlarla Akdeniz'in gördüğüne değinen Özaltay, yurt içinde konaklamalarda fiyatların bin ila 3 bin lira arasında değiştiğini bildirdi.


- Yurt içinde en çok talep Antalya'ya


ETS Tur Yurt İçi Operasyon Direktörü Suat Özbek de "Bayram tatilinin 9 gün olması, 10 gün öne gelerek deniz, kum, güneş tatili dönemine rastlaması ve fiyatların da makul olması dolayısıyla talepte patlama yaşandı, geçen yıla oranla yüzde 52'lik bir artış var" dedi.


Mevsim itibariyle yüzde 75 oranda Antalya'nın tercih edildiğini belirten Özbek, Antalya'yı Kıbrıs, Bodrum ve Marmaris'in takip ettiğini söyledi. Kültür turlarının da rağbet gördüğünü anlatan Özbek, "Kişi başına 120-590 lira arasında değişen fiyatlarla; GAP, Kapadokya ve Karadeniz Turları, 3-4 ya da 7-8 gecelik alternatifleriyle misafirlerin yoğun talebiyle karşı karşıya" diye konuştu.


ETS Tur Yurt Dışı Operasyon Müdürü İlker Lanacı ise bayram tatilinin uzun olması dolayısıyla yurt dışı turlarda yüzde 100 artış sağlandığını ve bu yıl 11 bin kişinin yurt dışı turları tercih edeceğini öngördüklerini kaydetti. Lanacı, yurt dışında en çok Uzak Doğu, Dubai, İtalya, Orta Avrupa ve Benelüks turlarının ilgi gördüğünü ve bu bölgelere turların dolduğunu ifade etti.


AA


Geri Dön