04 / 05 / 2024

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 gün resmi tatil ilan etmesinin ardından Kurban Bayramı’nda, Antalya bölgesinde pek çok otelde rezervasyonlar bugünden yüzde 100 doluluğa ulaştı.



UZUN AİLE TATİLİ İMKANI

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasını turizm sektörüne bir dizi avantaj sağladığını belirtti.

Öncelikle erken rezervasyon yapmanın, tatilciler için yüzde 25 indirim fırsatı sunduğunu vurgulayan Balta, bu nedenle birçok kişinin tatil planlarını önceden yaparak avantajlı fiyatlarla rezervasyonlarını tamamladığını ifade etti. Ayrıca yurt dışında okulların tatil dönemine girmesi ve ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte yabancı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin arttığını dile getirdi. Bu durumun rezervasyonlarda yüzde 121'lik bir artışa neden olduğunu belirtti.

Antalya'nın yüksek sezonunu yaşamaya başlamasıyla birlikte rezervasyon yoğunluğunun da arttığına dikkat çeken Balta, özellikle Euro ve dolar kurlarındaki yükselişin yabancı turistler ve sağlık turistleri için Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiğini söyledi. Yabancı turistlerin, tatil maliyetlerinin düşmesi ve sunduğu kaliteli hizmetler nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiğini belirtti. Ancak yerli turistler açısından, Euro ve dolar paritesinin yüksekliğinin rezervasyonları olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte uzun bir aile tatilinin mümkün hale gelmesi, turizm sektörü için olumlu bir ivme yaratmış durumda. Tatilcilerin erken rezervasyon fırsatlarından yararlanması ve yabancı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin artmasıyla birlikte turistik bölgelerde doluluk oranlarının yükseldiği gözleniyor. Bu durum, turizm sektörüne canlılık getirirken, tatilciler için de çeşitli avantajlar sunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı

Dikkat! Bakanlıktan bedelli askerlik hizmetine müracaat edeceklere önemli ödeme uyarısı

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan olay yorum: Dolar hemen 25 TL olmalı


Geri Dön