02 / 05 / 2024

Seyahat acenteleri Kurban Bayramı satışlarının iyi gittiğini söyledi!

Seyahat acenteleri Kurban Bayramı satışlarının iyi gittiğini söyledi!

4-7 Ekim'deki Kurban Bayramı tatili için yurtiçi ve yurtdışına yönelik hazırlanan paket turlara yapılan rezervasyonların iyi gittiğini belirterek, bayramda klasik haline gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'ye talepte önemli artış olduğunu söyledi..



Beşir Kara Yurt içi ve yurtdışına tur düzenleyen seyahat acenteleri Kurban Bayramı için satışların iyi gittiğini söylediler. Oktay Temeller Setur, ETS, Jolly Tur, dört günlük Kurban Bayramı tatili için yurtdışında KKTC ve ispanya, yurtiçi turlarında Antalya bölgesinin tercih edildiğini söylediler. Acenteciler, 4-7 Ekim'deki Kurban Bayramı tatili için yurtiçi ve yurtdışına yönelik hazırlanan paket turlara yapılan rezervasyonların iyi gittiğini belirterek, bayramda klasik haline gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'ye talepte önemli artış olduğunu söyledi. 


Bayram tatili için yurtdışına tercih edenlerin ise ispanya turlarına ilgi gösterdiği, kruvaziyer turlarına da talebin arttığı belirtiliyor. 


Tatilin Ekim'in başına gelmesi nedeniyle misafirler için önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Etstur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek,. Eylül ve Ekim aylarının özellikle Avrupa pazarında en düşük fiyatlı aylar olduğunu belirtti. 


Kurban Bayramı için 2-4 gün arasında değişen kısa tur programları dışında daha uygun konaklamalı paketler de hazırladıklarını söyleyen Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da bütün paketlerin satışında geçen yıla göre yüzde 30'luk yaşandığını söyledi. 


Setur'dan Oktay Temeller de Kurban Bayramı satışlarının Ramazan Bayramı'na göre daha hızlı ilerlediğini, bunda en büyük etken mevsimin hem yurtiçi hem yurtdışı tatil için çok uygun olması olduğunu söyledi. 

Temeller, "Yurtdışı tatil planlarında en çok rağbet gören destinasyonlar Yunan Adaları, Akdeniz turları ve Nehir Turları oluyor" dedi. Mika Tur'dan Beşir Kara, yurtdışı turlarında ispanya özellikle Endülüs turlarının en çok tercih edilen destinasyonları arasında olduğunu İtalya ve Benelux ülkelerine de talep geldiğini söyledi. 




Alanya Postası Gazetesi 


Geri Dön