23 / 07 / 2024

Kurban Bayramı yaklaşıyor! Kurbanlık koyun fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı yaklaşıyor! Kurbanlık koyun fiyatları ne kadar oldu?

İstanbul'da belirlenen kurban satış noktalarında hazırlıklar devam ederken kurbanlık fiyatlarının büyükbaş için 90 ile 180 bin lira arasında, küçükbaş için ise 8 bin ile 18 bin lira arasında değişeceği belirtiliyor.




Kurban Bayramı'na 1 aydan az bir zaman kala Türkiye'nin birçok noktasından getirilecek olan kurbanlıklar, canlı hayvan sevk noktalarında İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünün ardından İstanbul'a giriş yapacaklar.

İl Tarım Müdürlüğü'nden alınan bilgiler kapsamında 1 Haziran'da İstanbul'a girecek olan kurbanlıklar önceden belirlenen kurban satış noktalarında alıcılarını bekleyecekler. Kurban pazarlarının hangi ilçelerde kurulacağı ise önümüzdeki günlerde yapılacak koordinasyon toplantısından sonra kesinleşecek.

Kurban Bayramı yaklaşıyor! Kurbanlık koyun fiyatları ne kadar oldu?

medyatava.com'da yer alan habere göre; Ayrıca yapılan açıklamada, Avrupa Yakası'ndaki kurbanlık satış noktalarından biri olan Bahçelievler Kurban Pazarı'nda ise hazırlıklarında sürdüğü ifade edildi. Burada 3 bini büyükbaş olmak üzere toplam olarak 7 bin hayvanın yer alacağı pazarda hayvan sahipleri ve kurbanlıklar için 117 çadır kurulacağı belirtildi.

Veterinerlik hizmetinin verileceği kurban pazarında kesim yerleri de hazırlanmaya devam ediyor. Diğer bir taraftan da İstanbul'da 12 ay satış yapan noktalarda kurbanlıklar satılmaya başlanmış oldu. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 90 ile 180 bin lirasında, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının da 8 bin lira ile 18 bin lira arasında da değişeceği belirtildi.

Kurbanlık fiyatlarında balon!

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu: Kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

Kurbanlık fiyatlarında şok eden düşüş! Fiyatlar resmen dibi gördü!


Geri Dön