30 / 04 / 2024

Kurban Bayramı yasakları açıklandı!

Kurban Bayramı yasakları açıklandı!

Kurban Bayramı yasakları tek tek açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. 



Kurban Bayramı yasakları tek tek duyuruldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Vatan'da yer alan habere göre; Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak. Kurban Hizmetleri Komisyonu, vali veya görevlendireceği bir vali yardımcısı,  müftülük, il veya ilçe sağlık müdürlüğü, il veya ilçe tarım ve orman müdürlüğü, çevre ve şehircilik il müdürlüğü, belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcisinden meydana gelecek.

Kurban Bayramı yasakları açıklandı!

Kesim alanlarında kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önüne geçilmesi, koronavirüs salgının bulaşma riskini düşürmek amacıyla randevu sistemi uygulanacak.

Kurbanlık satış alanları, İstanbul'da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazırlanacak ve bu tarih öncesinde kurbanlık hayvan girişi yasaklanacak.

İstanbul'a kurbanlık hayvanlar 5 Temmuz tarihinden sonra alınacak. Kurban satış yerlerinde her satıcıdan hayvanların kurban olmaya uygun olduğuyla ilgili taahhütname alınacak, denetimler dışında bulunan hayvanlar satış yerine getirilmeyecek.

Kurban Bayramı yasakları açıklandı!

Kovid-19 tedbirleri

Satış ve kesim yerlerinde sosyal mesafe en az 2 metre olacak ve maske şartı bulunacak. Alanların tüm girişlerinde ve içinde belirli mesafelerde el antiseptiği bulundurulacak. 

Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi insan alınacak. Kurban satış ve kesim yerlerine girmeden önce HES kodu sorgulancak. Sorgulamanın ardından herhangi bir risk bulunmayan kişiler alana alınacak. 

Kurban Bayramı yasakları açıklandı!

Meskesiz satış yapılamazken, müşteri ve satıcı selamlaşmayıp, tokalaşamayacak.Kurbanların kesiminin ehliyeti bulunan kişiler tarafından yapılacak. Bu karar aykırı harekete kurban başına 2 bin 75 lira idari para cezası kesilecek. 


Geri Dön