20 / 07 / 2024

Kurbanlık kesim alanları

Kurbanlık kesim alanları

Kurban Bayramı yasakları tek tek açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Mağdur ev sahibi sordu: Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık almış, acaba kurbanı kabul olur mu?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibi Hakan Kara'dan da şaşırtan bir paylaşım geldi. Hakan Kara sosyal medya hesabı üzerinden "Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık dana almış, acaba kurbanı kabul olur mu?" diye sordu.

Kurbanlık fiyatları 2 senede yüzde 566 zamlandı! 2022'de 15 bin TL olan büyükbaş hayvan fiyatı şimdi 100 bin TL'yi aştı!

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, karkas et ve kurbanlık fiyatlarında yaşanan artışı açıkladı. İşte bayram öncesi şok eden o rakamlar...

Kurbanlık fiyatları tek tek açıklandı! CarrefourSA, Migros, A101 kurban fiyatları ne kadar? 

CarrefourSA, Migros, A101 kurban fiyatlarını tek tek açıkladı. Kurbanlık satışı yapılan marketler, veteriner, noter ve din görevlisi eşliğinde İslami usullere uygun kurban kesimi hizmeti sunuyor. İşte market market kurbanlık fiyatları 29 Mayıs 2024...

Kurban Bayramı yaklaşıyor! Kurbanlık koyun fiyatları ne kadar oldu?

İstanbul'da belirlenen kurban satış noktalarında hazırlıklar devam ederken kurbanlık fiyatlarının büyükbaş için 90 ile 180 bin lira arasında, küçükbaş için ise 8 bin ile 18 bin lira arasında değişeceği belirtiliyor.

Kurbanlık fiyatlarında balon!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 2024 kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı. Kurban fiyatları görenleri hayrete düşürürken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman, sosyal medya hesabından kurban fiyatlarında balon oluştuğunu söyledi. İşte o açıklama...

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu: Kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Kurban Bayramı yaklaşırken, insanlar 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını merakla araştırılıyor. Ankara, İstanbul ve pek çok ilde küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları ortalama şekilde belirlendi. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50 civarında yükseldi. İşte kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada bu yıl da Kurban Bayramı'nda vatandaşların küçükbaş kurbanlıklara yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek "Ülke genelinde bu sene 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildi." şeklinde konuştu.

Kurbanlık fiyatlarında şok eden düşüş! Fiyatlar resmen dibi gördü!

​​​​​​​Ankara'da Kurban Bayramı'nın üçüncü günü kurbanlık satışını sona erdiren besiciler pazardan ayrılmaya başladı. Bayramın ilk günü küçükbaşların fiyatının 10 bin lira seviyesinde seyrettiğini ifade eden satıcılar fiyatların şu anda 4-5 bin liraya düştüğünü söyledi.

BİM, A101, Migros, Carrefoursa kurbanlık fiyatları belli oldu! Küçükbaş, büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurbanlık satışı yapan zincir marketler fiyatlarını peş peşe duyurdu. Peki, BİM, A101, Migros, Carrefoursa kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Kurbanlık dana, koyun, koç, keçi fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'na bir gün kala kurbanlık fiyatları belli oldu. Peki, Kurbanlık dana, koyun, koç, keçi fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

A101, BİM, Migros, Carrefoursa kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte küçükbaş, büyükbaş kurbanlık fiyat listesi...

Kurban Bayramı'na kısa süre kala zincir marketler kurbanlık fiyatlarını duyurdu. Peki, A101, BİM, Migros, Carrefoursa kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL?

Büyükbaş kurbanlık fiyatları yüzde 140,5 arttı! Fiyatlar ise 35-145 bin lira arasında!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kurban Bayramı kurbanlık fiyatları ve kesim maliyetlerini değerlendirdi. Bu kapsamda, Büyükbaş kurbanlık fiyatları yüzde 140,5 artarken fiyatlar ise 35-145 bin lira arasında değişiyor.

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

Kurban Bayramı’na sayılır günler kala kurbanlık arayışlarına başlayanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan büyük kolay geldi. Bakanlığın mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' aracılığıyla küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Kurbanlık kesim alanları Haberi

Kurbanlık kesim alanları

Kurban Bayramı yasakları tek tek duyuruldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Vatan'da yer alan habere göre; Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak. Kurban Hizmetleri Komisyonu, vali veya görevlendireceği bir vali yardımcısı,  müftülük, il veya ilçe sağlık müdürlüğü, il veya ilçe tarım ve orman müdürlüğü, çevre ve şehircilik il müdürlüğü, belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcisinden meydana gelecek.

Kesim alanlarında kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önüne geçilmesi, koronavirüs salgının bulaşma riskini düşürmek amacıyla randevu sistemi uygulanacak.

Kurbanlık satış alanları, İstanbul'da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazırlanacak ve bu tarih öncesinde kurbanlık hayvan girişi yasaklanacak.

İstanbul'a kurbanlık hayvanlar 5 Temmuz tarihinden sonra alınacak. Kurban satış yerlerinde her satıcıdan...