13 / 05 / 2024

Kurbanda Tarım İşletmeleri indirimi! Yüzde 20 daha ucuza satılıyor!

Kurbanda Tarım İşletmeleri indirimi! Yüzde 20 daha ucuza satılıyor!

TİGEM'in Avcılar kurban pazarındaki satışlarına bayrama sayılı günler kalana ucuza kurbanlık almak isteyenler yoğun talep gösteriyor. Yüzde 20 oranında indirimi duyan vatandaşlar kurban pazarına akın etti.



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm Türkiye’de 22 TİGEM'in, vatandaşların daha ekonomik et yemesi amacıyla kapasitelerinin artırıldığını vurgulayan Fahri Altun, kendilerinin de aynı nedenle kapasite artırımına gittiklerini belirtti.

HER BÜTÇEYE UYGUN KURBANLIK VAR

Fahri Altun, "İnsanlarımızın daha uygun fiyatla kurban kesmeleri için İstanbul'a hayvanlarımızı getirdik. Göle TİGEM bu kapsamda 600-650 adet büyükbaş, 1.500 adet küçükbaş getirdi. Örnek vermek gerekirse 500 kilo ağırlığında bir tosun veya düve başka yerlerde 85-90 bin lira civarında satılırken, Göle TİGEM olarak biz bu büyüklükte hayvanı 67-70 bin TL civarında satıyoruz. Böylece ortalama 22-20 civarında aşağıya satışını yapmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Satış noktasında Her bütçeye uygun  hayvanın bulunduğunu dile getiren Altun, fiyatların kuzu ve koyun gibi küçükbaşlarda 3-13 bin lira, koçlarda 4-14 bin  Türk Lirası arasında değiştiği bilgisini verdi.

Kurbanda Tarım İşletmeleri indirimi! Yüzde 20 daha ucuza satılıyor!

YÜZDE 55’İ SATILDI

Göle’den getirmiş oldukları hayvanların bugüne kadar yüzde 55-60'ının satıldığını kaydeden Fahri Altun, kalan hayvanların da bayrama kadar tümünün satılacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Getirilen kurbanlık hayvanların tümünün 2 yaşın üzerinde olduğunu aktaran Altun, kulak küpelerinin mevcut olduğunu, satış yerindeki mezbahanelerinde günde ortalama 1.500-1.600 hayvan kesebildiklerini sözlerine ekledi.


Geri Dön