05 / 05 / 2024

Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? İşte küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları...

Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? İşte küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları...

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık fiyatları da vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bayramda kurban kesmek isteyen vatandaşlar, “Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Kurbanlık fiyatları ne kadar?” şeklinde arama motorlarında araştırmaya başladı.



VEKÂLETLE KURBAN BEDELİ AÇIKLANDI MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim tutarının yurtiçi için 2 bin 250 lira, yurtdışı için de bin 800 lira olarak kesinleştiğini duyurmuştu. Bu yılki tutarlar şu an için açıklanmadı.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet şu an için güncel fiyatları açıklamadı. Bu sene için yapılan tahminlere göre, ortalama bir kurbanlık koyunun fiyatı 5 bin ile 10 bin TL arasında olması öngörülüyor. Fakat, bu fiyatlar il ve hayvan türüne göre farklılık gösterebiliyor.

Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? İşte küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları...

Özellikle büyük illerde kurban fiyatlarının yüksek olması, insanları daha uygun fiyatlı kurbanlık koyun arayışına yönlendiriyor.

Diğer taraftan, bu sene kurbanlık tosun fiyatlarının 40 bin TL ile 100 bin TL arasında olması bekleniyor. Tosun fiyatları da kurban fiyatları gibi farklılık gösteriyor. Aynı zamanda, hayvanın özelliklerine, sağlık durumuna ve satıldığı bölgeye bağlı olarak çeşitlilik gösterebiliyor.

BİM’de ev kadınlarına özel şahane indirimler! Çelik tava 120 TL’ye, kızartma tenceresi 130 TL’ye, sahan 79 TL’ye düştü!

A101’de kahve makinesi 300 TL’ye, tost makinesi 600 TL’ye, blender seti 650 TL’ye düştü!

Emeklilerin maaşından yapılan kesinti 3.500 TL’yi buldu!


Geri Dön