10 / 05 / 2024

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde halen inşaat çalışmaları süren İstanbul Finans Merkezi projesinde sona gelindiği belirtiliyor. 75 bin kişiye istihdam olanağı sağlaması beklenen merkezin, nisan ayında açılması bekleniyor.



MERKEZ BANKASI DA GELİYOR

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) de İstanbul Finans Merkezi’ne taşınacak. Geçen yıl ilgili birim yöneticilerine mesaj gönderen Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, 5 Temmuz 2022'ye kadar nakil tarihlerini bildirmeleri istenmişti. Mesajda, öğrenim çağında çocuğu olan çalışanların nakil tarihinin 1 Eylül 2022, olmayanların ise 30 Eylül 2022'ye kadar belirleneceği bilgisi verilmişti. Ancak Banka İstanbul’a taşınsa bile çalışanlarının ne kadarının İstanbul’a atanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

İstanbul Finans Merkezi projesi, Ümraniye ilçesinde yer alan arazide 1,4 milyon metrekarelik ofis alanı ve 100 bin metrekarelik alışveriş merkezine sahip olacak. Ayrıca; 2 bin 100 kişi kapasiteli kongre merkezinin yanı sıra 30 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel içerisinde barındıracak. Projenin akıllı şehir modeliyle hayata geçirileceği belirtilirken, merkezde 5 yıldızlı toplantı odaları ve dünyaca ünlü lüks restoranlar da yer alacak. Merkezin, yurt içi ve yurt dışından tüm çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanması hedefleniyor.

Yaklaşık 75 bin kişinin istihdam edileceği tahmin edilen projenin, hem yerli hem yabancı finans kuruluşları açısından bir çekim merkezi olması planlanıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön