02 / 05 / 2024

Kurtköy'de konut fiyatları 2 kat artacak!

Kurtköy'de konut fiyatları 2 kat artacak!

Lens Yapı yönetici ortağı Mert Kutlu, bin 162 konutluk Lensistanbul projesinden konut fiyatlarından bahsetti. Kutlu, şehirdeki konutların fiyatlarının ulaşılabilir olmadığını belirtti.



Son dönemde İstanbul'daki konut fiyatları hızla artıyor. Kent merkezindeki yüksek kira oranları gayrimenkul alacakları tedirgin ediyor. 


Lens Yapı yönetici ortağı Mert Kutlu, Kurtköy'de inşa edilen yeni projesinden bahsetti. Kutlu, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Şehirdeki konutların  fiyatlarının ulaşılabilir olmadığını söyleyen Kutlu, "Beyaz yakalıların hatta esnafın bile bu fiyatlarla ev alması çok zor. Buna karşın ulaşım akslarının kesişiminde yer alan Kurtköy henüz doyuma ulaşmadı. Devlet yatırımlarıyla birlikte 3 yılda 1 milyon kişinin buraya taşınması bekleniyor. Merkeze olan talep azaldıkça oradaki yoğunluk ve fiyatlar düşecek. Kurtköy'de ise fiyatlar iki katına çıkacak" diye konuştu. 


Kurtköy'de inşa edilecek projelerin otopark sorunu olmayacağını söyleyen Kutlu, "Bölgenin altyapısı yeni, yollar da geniş. Metro hattı tamamlandığında  Marmaray  ile entegre olup buraya İstanbul'un her yerinden ulaşım sağlanacak. Bu da trafik sorununu çözerek, bölgeyi cazip kılıyor. Türkiye'nin 'Silikon Vadisi' olarak planlanan Teknopark'ta çalışacak kitlenin konut ihtiyacını da burası karşılayacak" dedi.


Mah Havacılık Genel Müdürü Sevda Kutlu,  "Sabiha Gökçen'de yolcu yıllık sayısı 70 milyona ulaşacak.  Ankara  - İstanbul hızlı tren hattı Anadolu'ya ulaşım imkânı sağlayacak. Pendik feribot iskelesi Yalova ve Bursa'yı buraya çekecek. Her yol buraya çıkacak" açıklamaların da bulundu.



Habertürk


Geri Dön