01 / 05 / 2024

Kurumlar vergisi beyannamesi verme ve ödeme süresi 30 Nisan'a uzatıldı!

Kurumlar vergisi beyannamesi verme ve ödeme süresi 30 Nisan'a uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 1 Haziran gün sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.



Gelir İdaresi Başkanlığı, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 1 Haziran gün sonuna kadar uzatıldığı açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başkanlıktan yapılan duyuda, "30 Nisan 2020'ye kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri, 1 Haziran 2020 gün sonuna kadar uzatılmıştır" denildi. 

Diğer ertelemeler

Başkanlık, yeni tip koronovirüs sürecinden sonra, Martta verilmesi gereken 2019 yılına ait gelir vergisi beyannamesinin verilmesi süresini 30 Nisan'a, Şubat dönemine ait KDV beyannamelerinin verilmesi süresini ise 24 Nisan günü gün sonuna kadar ertelemişti. 

Mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin de Nisan, Mayıs ve Haziranda vermesi gereken muhtasar ve KDV beyanları 27 Temmuz'a kadar uzatıldı ve bunların ödemeleri ise 6'şar ay ertelendi.


Geri Dön