29 / 04 / 2024

Kütahya Altıntaş Beşkarış Barajı inşaatının 1.etabında sona yaklaşıldı!

Kütahya Altıntaş Beşkarış Barajı inşaatının 1.etabında sona yaklaşıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, Kütahya Altıntaş Beşkarış Barajı Sulama inşaatının 1. merhalesinde sona yaklaşıldı.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, Kütahya Altıntaş Beşkarış Barajı Sulama inşaatının 1. merhalesinde sona yaklaşıldı. İki aşamadan oluşan Beşkarış sulamasının 1. ve 2. kısım projelerinin tamamlanması ile toplam 96 bin 860 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da yakından takip ettiği Kütahya Altıntaş Beşkarış Barajı sulama inşaatının 1. merhalesinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. 2015 yılı sulama sezonuna yetiştirilmesi hedeflenen projede yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandı.1.Kısım hattında kazı, boru imalatı çalışmaları, sanat yapısı imalatları ve yedek hatların kazıları bitirildi. Ayrıca şu ana kadar toplam 20.130 metre boru imalatı yapılarak ana hat tamamlandı.

İki aşamada tamamlanacak olan Beşkarış Barajı Sulama inşaatı işinin 1. kısmı ile 23 bin 20 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak. Sulama alanının 2. kısım projesinin ise önümüzdeki ay ihalesi gerçekleştirilecek. 2. Kısımda bulunan toplam 73 bin 840 dekar zirai arazi ise yüksek basınçlı borulu sistemle sulanacak. Her iki projenin tamamlanması ile toplamda 96 bin 860 dekar arazi suya kavuşacak.


Milliyet


Geri Dön