03 / 05 / 2024

Kütahya Simav Sığınma Evi'nin yapımı tamamlandı!

Kütahya Simav Sığınma Evi'nin yapımı tamamlandı!

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından mali destek gören ve Simav Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Simav Belediyesi'ne Sığının" adlı proje tamamlandı.



SİMAV Belediyesi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından mali destek gören "Simav Belediyesi'ne Sığının" adlı proje tamamlandı. Simavlı hayırseverlerden merhum Hacı Nadir Erbil'in sağlığında kadınlara yönelik sığınma evi yapılması şartıyla Dr. Rıza Özdemir döneminde belediyeye bağışladığı binanın hem depreme dayanıklı hale getirilmesi hem de kadın sığınma evi olarak hizmete sunulması için hazırlanan proje, eski başkan Kasım Karahan döneminde Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmişti. 


HER ŞEY HAZIR 

Devlette hizmette devamlılık esastır ilkesi çerçevesinde adı geçen Orman İşletme Müdürlüğü karşısındaki binanın tamamlanarak iç mefruşatının da döşendiğini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Özkan, binanın Kadın Sığınma Evi olarak Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından işletilip sıcak bir yuvaya ihtiyacı olan 30 dolayındaki vatandaşa hizmet vermesini planladıklarını, sığınmaya muhtaç kadınlara güven ortamı içinde rahat ve huzurlu bir yaşam sunmak istediklerini dile getirdi. Simav Belediye Başkanı Özkan, "Belediyemiz tarafından kadın sığınma evi olarak kullanılmak üzere 'Simav Belediyesi'ne Sığının' adını taşıyan projenin toplam maliyeti 1 milyon 41 bin 670 liradır. Zafer Kalkınma Ajansı bu projenin yüzde 43'lük bölümü olan 448 bin 751 liralık bölümünü karşıladık. Belediyemiz kalan bölümünün tamamlanmasını ve mefruşatla donanımı tamamlandı" şeklinde konuştu. 


Star


Geri Dön