06 / 05 / 2024

Kütahya'da Radar Camii'nin temeli atıldı!

Kütahya'da Radar Camii'nin temeli atıldı!

Kütahya’da, Radar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Kütahya İl Müftülüğü tarafından yaptırılacak olan Radar Camii’nin temeli, düzenlenen törenle katıldı. Okmeydanı Mahallesi, Radar yolu üzerinde yaptırılacak olan Radar Cami’nin temeli dualarla atıldı.




Törene Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, Radar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yahya Başar ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Radar Cami’nin hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Öncelikle bu temel atma töreninin Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Cami yapmak İbadethane oluşturmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yapılan bu Camilerimizle bu topraklara İslamiyet’in mührünü vuruyoruz. Bundan dolayı ben bu Caminin başlangıcından bugüne kadar emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son günlerde Sayın Valimize Cami kapatan bir Vali yaftası vurulmaya çalışılıyor. Sayın Valimizin ve bizlerin Akabe Cami olsun, Kevser Cami, Musalla Cami’nin alanının genişlemesi Şelale Cami’nin arsa sorununun çözülmesi, Seksenevler Mahallesi Cami’nin tapunun çözülmesi bizlerin gayretleri sayesinde olmuştur. Yaftaları üzerimizde durmayacak, bize yakışmayacaktır" dedi.

Daha sonra konuşan Vali Şerif Yılmaz , Radar Cami’nin hayırlı olmasını temenni ederek din görevlilerine seslendi. Yılmaz," "Bizlere verilen talimat belli. Bu talimatı yerine getirmek için makam mevki gözetmeksizin, kulluk görevini yerine getirecek bir birey olarak her türlü sorumluluğu yerine getirmenin azim ve gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın din özgürlüğü bağlamında dini ibadetlerini yerine getirmesi için gerekli ortamı Devlet olarak sağladığımızı, sağlamaya çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. Özellikle camilerimiz ve Kuran kurslarımızın işleyişi Diyanet İşleri Başkanlığımız koordinesi ve kontrolünde yürütülüyor. Bu millete gerçek İslam’ı anlatmak ve dinin gerçek manada yaşatılması için çalışıyoruz. Daha önceki açıklamalarımda da dile getirdim. Din görevlilerinin asli görevi irşad. Sadece namaz kıldırmak değil. İrşad görevini yerine getirirsek bizim gerçek manada İslam’ı öğrenmemiz, Kur’an-ı Kerim ve sünnette vaaz edilen hususları direkt kaynaklardan öğrenmemiz, gelecek nesillere aktarmamız mümkün. Bu sayede de dinin gerçek manada yaşamasını sağlayacak sizlersiniz. Din tüccarları zaman zaman çıkıp din adına konuşmalar yapıyor. Dinimizi paravan olarak kullanıp, kendi emellerine ve hedeflerine araç olarak kullanmaya çalışanlar var. Bunu siyasette, ticarette kullananların yanı sıra uluslararası üstlendikleri görev gereği yapanlar var. Bunlara karşı dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar eşliğinde Radar Cami’nin temeli atıldı.



Milliyet


Geri Dön