29 / 04 / 2024

Kütahya'ya yeni atık su tesisi geliyor!

Kütahya'ya yeni atık su tesisi geliyor!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 22 milyon Euro'ya mal olacak yeni bir atık su arıtma tesisi kuracaklarını ifade etti. Tesis, 22 milyon Euro'ya mal olacak.



Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 22 milyon Euro'ya mal olacak yeni bir atık su arıtma tesisi kuracaklarını ifade etti. Sağlık Bakanlığı tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi işbirliğinde 26-30 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Katılımlı Ulusal Su ve Sağlık Kongresi Antalya da gerçekleştirildi.Kongrede içme kullanma suları, ambalajlı sular (doğal kaynak sulan, içme suları ve mineralli sular), yüzme suları, yüzme havuzları, atık sular, kaplıcalar, su ürünleri, su kirliliği, afetlerde su yönetimi, toplu yaşam alanlarında su, su kalitesinin izlenmesi ve laboratuvarlar, ulusal ve uluslararası su mevzuatı gibi konular 'suya dair her şey' temalı kongrede ele alındı. Kongreye Kütahya'ya yeni yapılacak olan atık su arıtma tesisinin tanıtımı için davet edilen Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu bir sunum gerçekleştirdi. 


YAŞANACAK KÜTAHYA İÇİN 

Konuşmasına Kütahya'nın tarihinden bilgiler vererek başlayan Başkan Saraçoğlu, "Kütahya Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi 1992 tarihinde çalışmaya başlamıştır. Şehir merkezimizin evsel nitelikteki sularını arıtması için yaptırılmış klasik aktif çamur projesine göre dizayn edilmiştir. Tesisimizin işletim maliyetleri çok yüksek olmasına karşın yeterli arıtma yapamamaktadır. Gelecek nesillere daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir Kütahya bırakmak için suyu doğadan aldığımız gibi tekrar arıtarak doğaya bırakmamız gerekir. Bu sebeple 22 milyon Euro'ya mal olacak yeni atık su antma tesisimizle birlikte şehrimize, insanlığa ve doğaya karşı sorumluluğumuzu geleceğe yönelik olarak yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olacağız" dedi. 


Milli İrade


Geri Dön