28 / 04 / 2024

Kuveytliler mütekabiliyet yasasını bekliyor!

Kuveytliler mütekabiliyet yasasını bekliyor!

Kuveytlilerin mütekabiliyet yasasını beklediklerini dile getiren Ankara Büyükelçisi El Duveyk, "300'den fazla tanıdığım Türkiye'ye gelmeye hazır" dedi...



Kuveyt'in  Ankara  Büyükelçisi Abdullah El Duveyk, Kuveytlilerin Türkiye'de yabancılara kendi adıyla gayrimenkul edinmesini sağlayacak mütekabiliyet yasasının çıkmasını beklediklerini söyledi. El Duveyk, "Türkiye'den gayrimenkul edinmek isteyen kişisel olarak tanıdığım 300'den fazla insan var" dedi. Kuveytl i lerin turizmde Türkiye'ye büyük ilgi gösterdiğini belirten Büyükelçi El Duveyk, Kuveyt'in yöneticisi El Sabah ailesinin de tatillerini burada geçirdiğini, Bodrum'da bir evleri olduğunu söyledi.

BODRUM'A İLGİ VAR
Kuveyt devleti yabancılara ülkede gayrimenkul edinme hakkı vermediği için, Türkiye'de de Kuveytlilerin kendi isimleriyle gayrimenkul edinemediklerini anlatan El Duveyk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'ye gelen Kuveytwli turistlerin sayısı 1990'lı yıllarda 5 bin iken bu yıl sayı 50 bini geçti. Bu, Kuveyt nüfusuna göre çok büyük bir rakam. Türkiye'den mülk, gayrimenkul edinmek isteyen kişisel olarak tanıdığım 300'den fazla insan var. İstanbul dışında Antalya, Bodrum, İzmir, Yalova, Bursa gibi yerlere yatırım düşünüyorlar."
Sabah

 


Geri Dön