02 / 05 / 2024

Kuyumcukent'in Borsa Kule inşaatı başlıyor!

Kuyumcukent'in Borsa Kule inşaatı başlıyor!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. Yenibosna'daki arsası üzerinde yapılacak Borsa binalarına ilişkin projenin onaylandığı, ihaleyi Sayın İnşaat'ın kazandığını KAP'a bildirdi. İşte proje ile ilgili detaylar...



KAP'a yapılan açıklama şöyle:


Şirketimize ait  İstanbul ili Bahçelievler İlçesi 2. Bölge Yenibosna köyünde 243 DB1B Pafta, 1541 Ada 1 Parselde bulunan arsamız  üzerinde yapılacak  Borsa İstanbul A.Ş. Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası ve Borsa Kule inşaat projesine ait avan proje Bahçelievler Belediyesi tarafından onaylanmıştır.


Söz konusu avan proje onayı öncesinde, Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından kurulan ihale komisyonu çalışmaları sonucu, mevzuata uygun kamuya açıklanması ertelenmiş bilgi niteliğinde olmak üzere, 11.03.2015  tarih/8 sayılı ve 06.05.2015 tarih/15 sayılı Yönetim Kurulu Kararlarımızda yer aldığı üzere, proje ihalesinin sonuçlanması hakkında alınan erteleme kararları, bu KAP açıklamamız ekinde yer alan 04.06.2015 tarih /20 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile kaldırılmış olup, proje ihalesi SAYIN İNŞAAT TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ tarafından kazanılmış ve  46.600.000.-TL+KDV bedelle sonuçlandırılmıştır.


Şirketimiz ile SAYIN İNŞAAT TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ arasında inşaat sözleşmesi 04.06.2015 tarihinde  imzalanmıştır. Projede yer alan  Borsa İstanbul A.Ş. Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binasının 2016 yılı Mart ayında, Şirketimize ait Borsa Kule binasının ise 2016 yılı Eylül ayında teslim edilmesi planlanmıştır. 


Avan proje onayı akabinde inşaat ruhsatı işlemlerinin tamamlanması sonrasında en kısa sürede inşaata başlanacaktır. 


Projemizin temel atma töreni hazırlıkları devam etmekte olup, tören tarihi konusunda kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.




Geri Dön