18 / 05 / 2024

Kuyumcularda bu ayar altın yok satıyor! Değeri her gün artıyor

Kuyumcularda bu ayar altın yok satıyor! Değeri her gün artıyor

Altın piyasasında, en düşük 926 bin lira, en yüksek 937 bin 500 lirayı gören altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artarak 926 bin liradan tamamladı. Kuyumcularda şu aralar en çok satan altın türü ise 8 ayar olanlar...



8 AYAR ALTINDA DEĞER KAYBI YOK

Fuarda görücüye çıkan 8 ayar altınla ilgili bilgi veren uzmanlar 8 ayar altının satışında değer kaybının asla söz konusu olmadığını vurguladı.

8 ayar altınla ilgili bilgi veren kyumcular, "24 ayar altın neyse 8 ayar da o. Sadece içindeki karışım farklı, sonuçta ikisi de altın. İnsanlar gönül rahatlığıyla alabilir. Satarken değer kaybı yaşandığına ilişkin endişeler var ancak bu geçerli değil. Çünkü satarken, 14, 18, 22 ayarda değer kaybı neyse 8 ayarda da aynı oranda değer kaybı var. Asla ondan farklı bir kayıp söz konusu değil. Kayıp üzerindeki, el emeği, işçilikten kaynaklı ki diğer ayarlarda da bu durum var." şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön