01 / 05 / 2024

Kuzey Ankara Girişi 3. etap binalarının teslimleri bekleniyor!

Kuzey Ankara Girişi 3. etap binalarının teslimleri bekleniyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 3. etabındaki çalışmalar kapsamında evleri yıkılan vatandaşlara, yeni konutları 8 yıldır teslim edilmedi. Hakkı Mansur, durumun düzeltilmesi için bir çok kuruma başvurduklarını belirtti...



Kuzey  Ankara  Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 3. etabındaki çalışmalar kapsamında evleri yıkılan vatandaşlara, yeni konutları 8 yıldır teslim edilmedi.
Yeni evlerine kavuşmayı beklediklerini söyleyen Hakkı Mansur, durumun düzeltilmesi için bir çok kuruma başvurduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirtti. Mansur, "İlk başlayan etaplardan biri olan 3. etabın 8 senedir teslim edilmeyip ondan sonra başlayan etapların teslim edilmesi bana çok manidar geliyor" dedi. 2005'de çalışmalarına başlanan Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde bulunan 3. etap binalarının 8 yıldır teslim edilmemesi vatandaşı mağdur etti. Proje kapsamında evleri yıkılan çok sayıda vatandaş, bu süre içinde kirada oturmak zorunda kaldı. Vatandaşlar bu sürede birçok kuruma başvursa da olumlu yanıt alamadı.

İki senede hazır dediler

Yaşanan geçikmelerden dolayı başvurmadıkları, dilekçe vermedikleri yer kalmadığını söyleyen Hakkı Mansur, şunları söyledi: "2005 yılında evlerimizi verdik. İki sene sonra evlerimizin teslim edileceği söylendi. Yaklaşık sekiz senedir evsiz kaldık, iki sene önce kuralar çekildi ve kimin hangi katta oturacağı, hangi dairede olacağı belirlendi ama bunun da üzerinden iki sene geçti hala anahtar teslimi yapılmadı. Evlerimiz yıkıldıktan sonra aylık 320 lira kira yardımı alıyoruz. Fakat bu kira yardımı sadece evleri yıkılan insanlara veriliyor. Arsa sahipleri bu yardımı da alamıyor. Bu yüzden çok sayıda insan sekiz senedir mağdur durumda. Başvurularımız genel itibari ile savuşturuldu. Üç beş ay sonra anahtarlarınız teslim edilecek denildi, iki senedir de bu şekilde oyalanıyoruz. Binaların sıvası döküldü ve bakımsız bir şekilde duruyor.
Evimizi kullanmaya başlamadan yıkıldığını görüyoruz. Yaşanan sorunun iskan sorunu olduğu söyleniyor. Fakat bu kadar zamanda çözülemeyecek derecede bir iskan sorunu olduğunu düşünemiyorum.
Yetkililerin en kısa zamanda sorunları çözmesini ve evlerimizin teslimatını yapmasını bekliyoruz." Konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi'ne dilekçe yazdıklarını söyleyen Mansur, "Belediyeler dilekçelerimize (3 ay sonra durum düzelecek, şu an iskan sorunu var) yanıtı veriyor. Her başvurumuzda aynı cavabı alıyoruz. Yıllar geçiyor durum düzelmiyor" dedi.


Milliyet Ankara

Geri Dön