04 / 05 / 2024

KYK borçlarına enflasyon darbesi! 50 bin liralık borç 150 bin lira oldu

KYK borçlarına enflasyon darbesi! 50 bin liralık borç 150 bin lira oldu

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan geri ödemeli kredi alan milyonlarca genci yine enflasyona kurban verdik. Üniversite yıllarının başında 50 liraya imza atılan kredinin geri ödemesi 3 katından fazla artarak 150 bin lirayı geçti.



Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan öğrenci kredileri, bugün sosyal medyada çok konuşuldu. Sebebi ise ödenmesi gereken borçlar… Sosyal medyada paylaşılan ve KYK borcu olduğu öne sürülen görsellere göre okul boyunca kredi alan öğrencilerin geri ödeyeceği miktar ise anaparanın 3 katından fazla olması tepki çekti.

41 BİN LİRAYA 150 BİN LİRADAN FAZLA GERİ ÖDEME
Görsellerde okul boyunca 23 ila 41 bin TL arasında devletten kredi alan öğrencilere 74 bin liradan 152 bin liraya kadar değişen tutarlarda borç çıktığı gözlemlendi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön