19 / 05 / 2024

KYK burs mu kredi mi olduğunu nasıl anlarız?

KYK burs mu kredi mi olduğunu nasıl anlarız?

KYK burs ve kredi başvurusu yapan ya da burs ve kredi sonuçlarını bekleyen vatandaşlar, pek çok soru sormaktadır. İşte sorulan birtakım soru ve yanıtları!



KYK BURS MU KREDİ Mİ OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

Arama motoruna giriş yapıldıktan sonra “Öğrenim/Katkı Kredisi ve Burs Sorgu Belgesi” diye yazıp arama işlemi gerçekleştirilebilir. Önüne çıkan sayfada öğrenim bursu, kredi ya da katkı kredisi alıp alınmadığı ve öğrenim türünü ekran üzerinde görebilirsiniz.

KYK BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

Bu soru KYK sistemi üzerinden sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. KYK sayfası üzerinden verdiği yanıta göre Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödenmez. Dolayısıyla burs alan öğrenci kredi alamaz, kredi alan kişide burs alamaz.

RAPOR PARASININ YATIP YATMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİZ?

SGK tarafından alınan rapor için hesaplanan “Geçici İş Görmezlik Ödeneğini” e-Devlet sistemine giriş yaparak kolaylıkla öğrenebilirsiniz. E-devlete giriş yapıldıktan sonra“4A/4B İş Göremezlik Ödemesi Görme” ekranına girerek gerekli bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

SGK RAPOR PARASI GÜNLÜK NE KADAR 2022?

Asgari ücretliler 2022 yılı için ayakta tedavide günlük 144.5 TL, yatarak tedavilerde de 108.42 lira günlük rapor parası alınabiliyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncel halini alacaktır.

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? RAPOR PARASI E-DEVLETTE NE ZAMAN GÖRÜNÜR?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesi ile yani bildirimin üzerinden en geç 15 gün geçmesi ile birlikte çalışanların PTT ya da e-Devlet sistemi üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır.

Bu ücretin hesaba yatırılması ile birlikte 2 ay içinde alınması gerekir. Bu süre içinde alınmayan ücretler de SGK'ya tekrar iade edilir.

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?

Ocak 2023 TEFE TÜFE zam tablosu şaşırttı! İşte emekliye ve memura maaşı!

SGK rapor parası günlük ne kadar 2022? Rapor parası ne zaman yatar?


Geri Dön