29 / 04 / 2024

KYK Yapı Kimyasalları yeni ürünlerini 2015 Yapı Fuarı'nda tanıtacak!

KYK Yapı Kimyasalları yeni ürünlerini 2015 Yapı Fuarı'nda tanıtacak!

Yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren KYK, yeni ürünlerinin tanıtımını Yapı Fuarı'nda yapmayı planlıyor. KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, bu yıl fuarda iki alanda ürünlerini sergileyeceklerini söyledi..



Yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren KYK, yeni ürünlerinin tanıtımını Yapı Fuarı'nda yapmayı planlıyor. Bu yıl fuarda iki alanda ürünlerini sergileyeceklerini anlatan KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, "Stantlarımızda özellikle lansmanlarını yeni yaptığımız poliüretan, bitüm, çimento ve akrilik esaslı su yalıtım ürün gruplarımızı ve ısı yalıtım sistemimizi öne çıkaracağız. 

Ayrıca büyük ebatlı seramik kaplama çözümlerimize de yer vereceğiz" diye konuştu. 

Yapı Fuarı'ndaki sergi alanlarında yapısal problemlere yönelik çözümleri uygulamalı olarak göstereceklerini bildiren Onur Sürmeli, ikinci alanda ise KYK Eğitim Tın Kaşifin yer alacağı, ziyaretçilerinin doğru ürünler ile teknik çözümleri keşfedecekleri bir stant olacağım söyledi. Geçen yıl lansman ve yatırımlara ağırlık verdiklerini belirten Sürmeli, büyüme hedefleri doğrultusunda yalıtım sektöründeki Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına hız verdiklerini ve su yalıtım ürün gamını güçlendirecek ürünleri pazara sunduklarını aktardı. Sürmeli, "Elastomerik polimer esaslı süper elastik su yalıtım malzemesi, kaplama altı, içme suyu uygunluk belgeli, uv dayanımlı, bitüm modifiyeli tipleriyle poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri, camtülü taşıyıcılı, polyester keçe taşıyıcılı ve arduvazlı tipleriyle serme membranlar 2014 yılında lansmanlarını yaptığımız yeni ürünlerimiz oldu" dedi. 


2014 yılında, yüzde 20 büyüdü Geçen yıl boya üretim yatırımını da tamamlayarak hayata geçirdiklerine değinen Onur Sürmeli, "Yıllık 10 bin ton üretim kapasitesine sahip boya üretim tesisimizin yatırım sürecinde, çevre ve insan sağlığına önem verdik. Tesisimizde çeşitli özelliklere ve renk portföyüne sahip silikonlu ve akrilik esaslı su bazlı dış cephe boyaları ile grenli dış cephe kaplamalarının üretimini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Firmanın 14 yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü ileten Sürmeli, dört tesiste üretimlerine devam ettiklerini kaydetti. 


Sürmeli, 100 farklı ürün ve 400 ürün çeşidi ile hizmet verdiklerini söyledi. 2014 yılında yüzde 20 büyüdüklerini açıklayan Sürmeli, bu yıl da büyümelerinin sürmesini beklediklerini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümün beklenen hareketliliği yakalaması durumunda su ve ısı yalıtımı sektörlerinde istenen büyüme ivmesini yakalayacaklarını ifade eden Sürmeli, şöyle devanı etti: "Bu yılın ilk yarısında bir genel seçim var. Seçimin ardından yılın ikinci yarısında sektörde yükselen bir trend bekliyoruz. Stratejik büyüme hedeflerimiz arasında yer alan yalıtım sektörü bu yıl da odağımızda. Özelikle su yalıtım grubundaki ürünlerde Ar-Ge ve ÜrGe faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu yıl da yeni ürünlerle pazarda büyümemize ve penetrasyonumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. Kullanıcüarın sadece ürün değil, hizmet kalitesini de önemsediğini biliyoruz. Bu sebeple gerek satış öncesi gerekse satış sonrası verdiğimiz hizmetlerle müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefliyoruz." Sürmeli, Bu yıl ürünlere katma değer sağlayacak hizmetler ekleyerek pazarda farklılık yaratacak projeler hedeflediklerini söyledi. 


İnşaat sektöründe 2014'ün bir önceki yıl ile kıyaslandığında düşük bir büyüme performansıyla geçtiğini vurgulayan Onur Sürmeli, "Türkiye için seçim yılı olması ve dünya ülkeleri ile yakın çevremizdeki siyasi hareketlilik bu performansı büyük ölçüde etkiledi. İnşaat sektöründe 2014'te görülen nispi durgunluk firmamızı etkilemedi. 2014 yılı büyümemizde bayi ağımızın gelişerek yenilerinin eklenmesi ve yeni ürünlerimizle pazar penetrasyonumuzun artmasının etkisi büyük oldu" şeklinde konuştu. 


Türkiye'de hâlâ konut ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Sürmeli, "Yükselen hayat standartlarına bağlı olarak kaliteli yapılara duyulan ihtiyaç, mevcut yapı stoklarında güçlendirme ve renovasyon pazarlarının gelişimi, yalıtım sektörünün potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor" ifadesinde bulundu. 

Ustalara MEB onaylı sertifika veriyor Üretim kadar kalite ve uygulama süreçlerine de önem verdiklerine dikkat çeken Onur Sürmeli, düzenledikleri eğitimlerle sektör çalışanlarını bilinçlendirmek istediklerini anlattı. Geçen yıl 17 bin ustaya eğitim verdiklerine işaret eden Sürmeli, bu yıl da yurt genelinde bu eğitimleri sürdürdüklerini belirtti. Sürmeli, "Usta seminerlerine yıllardır ara vermeden devam ediyoruz. 2014 yılında 67 iş merkezi, 88 üçe olmak üzere toplamda 178 ayrı noktada ustalara ulaştık. Toplantılarda su ve ısı yalıtımının Türkiye için önemini vurgulayarak, bu ürün gruplarındaki yeni ürünlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Yapısal problemlere uygun çözüm önerileri ve kullanılabilecek KYK teknik ürünlerinin tanıtımlarına ve doğru uygulama tekniklerine de eğitimler esnasında yer veriyoruz" diye konuştu. 

Ustalara ayrıca ulusal ve uluslararası alanda geçerli Müli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı yeterlilik sertifikası alma imkanı da sunduklarını ileten Sürmeli, şunları kaydetti: "Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Baksan Mesleki Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz eğitimlerde ustalara su yalıtımı, seramik uygulamaları ve ısı yalıtımı gibi konularda 40 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim veriyoruz." 


Dünya Yapı Fuarı eki


Geri Dön