28 / 04 / 2024

Lalezar Termal Erzurum'da termal turizmi canlandıracak!

Lalezar Termal Erzurum'da termal turizmi canlandıracak!

Erzurumlu 14 iş adamının bir araya gelerek turizm tesisi yatırımına imza atmasıyla hayata geçen Lalezar Termal Projesi, ilde termal turizmi canlandırma hedefinde...





Erzurumlu 14 iş adamının bir araya gelerek turizm tesisi yatırımına imza atmasıyla hayata geçen Lalezar Termal Projesi, ilde termal turizmi canlandırma hedefinde. 

Erzurum'un yıllık ortalama ısı değerinin 10 derece olduğu bilgisini veren Lalezar Termal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şener Ardahanlı, "Kentte geçmişten gelen hamam ve kaplıca kültürünün yaygın olmasında, iklim yapısının soğukluğu önemli bir etken. Lalezar Termal, yurt içi ve dışında hızla gelişen termal turizmini Erzurum'da tekrar canlandırmak için bir araya gelmiş 14 iş adamının kurduğu bir firma" dedi. Ardahanlı termal tesisin 2015'te faaliyete geçeceğini belirtti. 


Lalezar Termal'in tesislerinin inşaatına geçen yıl başlandığını bildrien Şener Ardahanlı, "Günübirlik tesislerin 2015 yılının Haziran ayında faaliyete geçmesini planlıyoruz. Aynı anda 400 kişi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olan Lalezar Termal, 6 bin metrekare kapalı alana konumlanmış tesislerinde bay ve bayan komplekslerinin yanı sıra 22 adet aile banyosu, iki adet engelli banyosu ve dört adet VIP banyoyu bünyesinde barındırıyor" dedi. Ardahanlı; tesisin, bulunduğu bölgedeki ilk termal tesis olacağını söyledi. 

"Erzurum'un termal turizmde yatırımlara ihtiyacı var" Termal suyun 'Hamam Deresi' adı verilen farklı bir bölgeden çıktığına işaret eden Şener Ardahanlı, "Lalezar Termal, Erzurum'da özel teşebbüse ait ilk termal turizm yatırımı. Suyun sıcaklığı doğal çıkışta 51 derece. Debisi ise saniyede 50 litre. Projemizin Erzurum'da kış turizmine ciddi katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Tesisimiz Türkiye'yi doğu coğrafyasına bağlayan tarihi İpek Yolu'nun hemen üzerinde konumlanmış durumda" dedi. 


Ardahanlı, "Erzurum'un termal turizmde hakkettiği yeri alabilmesi için birçok tesise ihtiyaç olduğu açıkça ortada. Lalezar Termal Tesisleri'nin yapılmaya başlanmasıyla beraber şehre bu konuda yeni bir heyecan geldi. Yatırımımız örnek teşkil edecek" şeklinde konuştu. 


Dünya Bölge


Geri Dön