03 / 05 / 2024

Latif İşçen: Belediyeler inşaat şirketi kurmamalı!

Latif İşçen: Belediyeler inşaat şirketi kurmamalı!

BBP'li milletvekili adayları Latif İşçen ve Mustafa Arha, Derince 60 Evler'de vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. Kent Konut olayıyla ilgili konuşan vekil adayı İşcen, "Belediyeler inşaat şirketi kurmamalı" dedi.



Büyük Birlik Partisi (BBP) milletvekili adayları Latif İşçen ve Mustafa Arha, Derince 60 Evler'de vatandaşlarla buluştu. Ev ziyaretlerine katılarak vatandaşların sorunlannı dinleyen İşcen, bu ziyaretlerde gündeme dair düşüncelerini de paylaşıyor. 


Kent Konut projeleri hakkındaki görüşlerini dile getiren İşçen, "Halkımız da yalnızca Mahmut Civelek'in Kent Konut projelerinden özel indirimlerle ev almadığını biliyor. Müfettiş raporu kamuoyuyla neden paylaşılmıyor. Halkımız bilgilendirilmeli. Bizler bu suskunluğun ardında yolsuzluk olduğunu düşünüyoruz. Buz dağının görünen yüzü sadece Mahmut Civelek mi?" dedi. 


HALKA FAYDA YOK 

İşçen, "AKP, yolsuzluklarla mücadele için kurulmuş bir partidir. Başbakan Davutoğlu, 60 Evler'de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen BBP'li adaylar Latif İşçen ile Mustafa Arha, sorunları dinleyerek BBP'nin çözüm önerilerini sıraladı. 60 Evler'deki pazarı da gezen BBP'li adaylar, esnaflarla bol bol sohbet etti. 


'2002 ruhuna döneceğiz' derken mevcut ruhun yolundan saptığını mı zikrediyor? Kent konut, belediye eliyle kurulmuş lüks konut üreten bir şirkettir. Bu şirketin sahipleri ise Kocaeli'de yaşayan vatandaşlanmız. Kocaelili hemşerilerim Kent Konut'un ürettiği projelerde söz sahibi olmak istiyor. Kent Konut'un ürettiği projelerin ise Kocaeli halkına sosyal faydası yok. 


İNŞAAT ŞİRKETİ KURMAMALI 

Kocaeli halkı apartmanlara sıkıştırılıyor. Bu projelerle toplum sosyalizasyonu ortadan kaldırılıyor. Bunun sonucu ahlaksızlık ve yozlaşma artıyor. Belediyeler inşaat şirketi kurmamalı. Vatandaşın parasıyla belediye şirket kurup ticaret yapıyor. İnşaat şirketlerine rakip oluyor. Yan yana iki arazi düşünün Kent Konut, 11 katlı bina yapma hakkına sahip diğer inşaat firması ise üç kat ruhsat veriliyor." BBP'li milletvekili adayı Mustafa Arha ise "Seçim beyannamesinde idam cezasını geri getireceğini tebliğ eden parti BBP'dir. Halkımızın istediği inanç ve güç bizde var. Biz dönemlik milliyetçi değiliz" diye konuştu. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön