27 / 04 / 2024

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.



Dunya.com köşe yazarı Kerim Ülker, Latin Amerika'nın en büyük sanayi şirketlerinden biri olan WEG’in Türkiye’de ilk tesisini açmasının perde arkasını yazdı. İşte o yazı: Elektrikli motor montajı yapacak tesis, önümüzdeki yıllarda yeni fazlarla büyüyecek. Brezilyalı şirketin 40 bin çalışanı, 19 milyar dolar cirosu var ve Türkiye tesisiyle bölgedeki ilk yatırımının da startını vermiş oldu.

Brezilyalı WEG, Latin Amerika’nın en büyük mühendislik şirketi olarak biliniyor. Latin devi, güç ve otomasyon alanında çalışırken, en önemli işi ise motor üretimi. Firmanın, Türkiye’de hizmete giren tesisi Avrupa’da ikinci, Ortadoğu’da ise ilk üretim merkezi olacak. Dilovası’ndaki fabrika, elektrik motorlarının montajını yapacak.

7 bin metrekarelik kapalı alana sahip üretim tesisi,Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Asya'daki müşterilere de hizmet sunacak. 250 milyon liranın üzerinde bir yatırımla kurulan tesis, klima başta olmak üzere birçok alana yönelik üretim yapacak. WEG Türkiye İcra Direktörü M.Antonio Campos, "Bu fabrikadaki montaj hattı ve depo kapasitesinin genişlemesi, müşterilerimizin pazar talebini ve ihtiyaçlarını giderme konusunda yardımcı olacak. Genişleme, yerel topluluk için fırsatlar yaratacak, yerel tedarikçiler için iş, gelişme olacak” ifadesini kullandı.

ŞİRKETİ 3 KİŞİ KURDU

Brezilyalı şirketin ismi olan WEG, şirketin kurucularının isimlerinin baş harfleriyle 1961 yılında kuruldu. Elektrikçi Werner Voigt, yönetici Eggon Joao da Silva ve tamirci Geraldo Werninghaus tarafından temeli atılan şirket, ilk yıllarda sadece elektrik motoru üretiyordu.

1980’li yıllarda elektrik aksamları, endüstriyel otomasyon ürünleri, güç ve dağıtım trafoları, sıvı ve toz boyalar ve elektrik yalıtım vernikleri üretimi yapmaya başlayan şirket, Mayıs 2019'da tek parça en büyük motoru olan 4 MW gücündeki rüzgar türbinini tanıttı. 29 ülkede yatırımı olan Brezilyalı WEG, Meksika, Arjantin, Portekiz, Çin, ABD, Güney Afrika, Hindistan gibi 12 ülkede üretim gerçekleştiriyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön