05 / 05 / 2024

LC Waikiki Batman'a fabrika kuruyor!

LC Waikiki Batman'a fabrika kuruyor!

LC Waikiki’ nin patronu Vahap Küçük, 2013’ün yeni bir dönemi başlattığını belirterek, “Doğu’ da yatırımlarımızı hızlandırdık. Batman’ da 4 bin kişiye istihdam sağlayacak fabrika açacağız” dedi...




LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Doğu şehirlerinde perakende sektörü için yeni bir Pazar doğduğunu ifade etti. Bölgede yatırımlarını hızlandıracaklarını ifade eden Küçük, Batman’da 4 bin kişiye istihdam sağlayacak yeni bir fabrika yatırımının hazırlığını yaptıklarını ifade etti. Doğu’da mağazalaşmayı da hızlandırdıklarını anlatan Vahap Küçük, “Muş mağazamız yeni açıldı. İran’dan turist çeken Iğdır mağazamız bazen Türkiye’de en çok satış yapan ilk 10 mağaza içine giriyor. Mağazamızın olmadığı şehirler içinde internetten en fazla kişi başına satışı Ardahan’da Gümüşhane’de yapıyoruz. Şimdi Tunceli, Bingöl ve Şırnak’ta mağaza açmak için yer arıyoruz” dedi. 


GELİRLER HER YIL ARTIYOR


2014’ün LC Waikiki’nin büyüme hedefi açısından, 2013’e benzer bir yıl olarak düşündüklerini ifade eden Küçük, “Her ne kadar önümüzde seçimlerin olması ve harcamaların da kısılması gibi politikalar olsa da 2014’ü önemli artıların olduğu bir dönem olarak değerlendirebiliriz. Öncelikle hükümet bu yıl da büyüme hedefini yüksek koydu. Ayrıca gelirler her yıl artıyor. AVM ve mağazalar gibi yeni yatırımların yoğun olduğunu görüyoruz. Sektör genelinde moda perakendede büyüme yaklaşık yüzde 15, genel perakendede ise yüzde 12-13 diyebiliriz’ diye devam etti. 


YENİLİK SENSİN DEDİ


LC Waikiki tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Yenilik Sensin’13 Moda Tasarım Yarışması” önceki gün Sirkeci Garı’nda gerçekleştirilen törenle sonuçlandı. Jüri üyeliğini ünlü moda tasarımcılarının yaptığı yarışmayı genç yetenek Tuğçe Yıldırım kazandı. Vahap Küçük, ödül kazanan tasırmların önümüzdeki dönemde LC Waikiki koleksiyonunda yer alabileceğini ifade etti. 


Şenay Büyükköşdere/Akşam


Geri Dön