02 / 05 / 2024

LED aydınlatma sistemi ile 1,6 milyar TL’lik tasarruf sağlayabilecek!

LED aydınlatma sistemi ile 1,6 milyar TL’lik tasarruf sağlayabilecek!

Dünyada harcanan elektriğin yüzde 20 ’ si aydınlatma için kullanılıyor. Aydınlatma alanının tamamında enerji tasarrufu sağlanması halinde enerji maliyetlerinde 128 milyar Euro tasarruf imkânı var...



Türkiye’de toplam nüfusun her biri için bir ampulün enerji verimli ampuller ile değiştirilmesi, yılda yaklaşık 1,6 milyar TL’lik tasarruf sağlayabilecek.


Dünyada harcanan elektriğin yüzde 20’si aydınlatma için kullanılıyor. Aydınlatma alanının tamamında enerji tasarrufu sağlanması halinde enerji maliyetlerinde 128 milyar Euro tasarruf imkânı var. Bu ise orta ölçekli 642 elektrik santralinin yıllık üretimine denk geliyor. Türkiye’de ise toplam nüfusun her biri için bir ampulün enerji verimli ampuller ile değiştirilmesi, yılda yaklaşık 1,6 milyar TL’lik tasarruf demek.


Philips Aydınlatma CEO’su Eric Randolat, “Tüketimi azaltmak lazım. Çünkü bir birim enerji tüketmek için üç birim enerji üretilmesi gerekiyor.” dedi.


Dünya ortalamasından fazla olarak Türkiye’de toplam elektrik kullanımı içinde aydınlatmaya ayrılan payın yüzde 25 olduğunu aktaran Randolat, LED aydınlatma sistemi kullanıldığı takdirde yüzde 80 enerji tasarrufu ile toplam elektrik tüketiminin yüzde 16 azaltılabileceğini söyledi. Ofislerdeki verimliliği arttırdığına dikkat çeken Randolat, depo gibi yerlerde uygulandığında ise iş kazalarını da yüzde 52 oranında azalttığını aktardı.


TOKİ Haber 




Geri Dön