14 / 05 / 2024

Legoland 40 milyon TL yatırımla açılacak!

Legoland 40 milyon TL yatırımla açılacak!

Merlin; Doğu Avrupa ve Türkiye’nin ilk Legoland Discovery Center’ını 40 milyonTL yatırım ve 3 milyon Lego parçası ile İstanbul’da açacak. 2015 yazında ilk ziyaretçiler beklenecek



MERLIN Entertainments Group, Doğu Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk Legoland Discovery Center’ının kapılarını 40 milyon TL yatırım ve 3 milyon LEGO parçası ile 3 bin metrekare alanda, İstanbul’da açmaya hazırlanıyor. 5 Mart’ta temeli atılan Legoland Discovery Center İstanbul, ziyaretçilerini 2015 yazında kabul etmeye başlayacak. 

 

İstanbullular seçecek

 

Legoland Discovery Centre Istanbul’da LEGO gezileri, 4 boyutlu sinema, Lego parçalarının yapım sırrının anlatıldığı Lego Fabrika Turu, Master Model Builder tarafından yönetilen atölye çalışmaları, temalı oyun alanları, doğum günleri ve kutlamalar için özel parti odaları ve İstanbul’un simgelerinin inşa edildiği LEGO MINILAND sergisi yer alacak. İstanbul’un sembolik yapıları, Lego parçalarından inşa edilerek MINILAND’de sergilenecek. MINILAND’in inşa edilmesinde ise İstanbul severlere iş düşüyor. MINILAND oylaması ile İstanbul severler, Legoland Discovery Center’da Lego parçaları ile ölümsüzleştirilmesini istedikleri favori yapılarını seçecek.

 

Turistik cazibe artacak

 

İstanbul’un listesinde Aya Sofya, Boğaziçi Köprüsü, Beylerbeyi Sarayı, Topkapı Sarayı Bab-üs Selam Kapısı, Rumeli Hisarı, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Theodius Dikilitaşı, Dolmabahçe Saat Kulesi ve Yerebatan Sarnıcı yer alıyor. Oylamalar 6 Nisan tarihine kadar devam edecek. 

 

Legoland Discovery Center İstanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, “Doğu Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk, dünyanın 13’üncü Legoland Discovery Center’ının temelini atmaktan dolayı çok mutluyuz. Hayal gücünü ve yaratıcılığı canlandıran Legoland Discovery Centre İstanbul, 3-10 yaş arası çocuklara ve ailelerine Lego temalı eğlence, etkileşim ve bilgi dolu bir dünya sunacak. Ayrıca inanıyoruz ki İstanbul’un turistik cazibesi Legoland Discovery Center ile artacak” diye konuştu.


Vatan


Geri Dön