28 / 04 / 2024

Levent-Hisarüstü metro hattı açıldı!

Levent-Hisarüstü metro hattı açıldı!

Levent-Hisarüstü bağlantısını sağlayacak mini metro açıldı. Metro hattıyla Boğaziçi Üniversitesi'ni de barındıran bölgede Levent'ten Hisarüstü'ne 6 dakikada ulaşılacak. Metro hattından diğer metro hatlarına aktarma yapılabilecek.



Levent-Hisarüstü bağlantısını sağlayacak mini metronun açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle açıldı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, açılışı yapılan Levent-Hisarüstü Metro hattına ilişkin, "Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek bu hat, dünyada eşine az rastlanan türden olup tamamen Türk 1.200 mühendis ve işçimizin emeğiyle, 28 ay dolmadan kendi alanında rekor hızla tamamlanmıştır. 8 binin üzerinde test sürüşü gerçekleştirildi, koridorlarda ve peronlarda ışık, metal ve renk çalışmalarıyla Türkiye’de ilk defa yapılan "Gökkuşağı" temalı uygulama ile estetik bir görünüm oluşturuldu." dedi.


Boğaziçi Üniversitesi’ni Levent’e 6 dakika’da, Taksim’e 16 dakikada, Üsküdar’a 34 dakikada bağlayacak olan Levent-Hisarüstü metrosu, 4 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyondan oluşuyor.


Mini Metroyla, Levent-Etiler güzergâhının yükünü çeken Nisbetiye Caddesi'nin de trafik yoğunluğunun düşürülmesi hedefleniyor.


Metro hattıyla diğer hatlara aktarma yapmak da mümkün.


Yolcu/saat kapasitesi:8100 Hat uzunluğu: 3.300 m

İstasyon sayısı: 4 adet

İstasyon isimleri: Levent, Akmerkez, Etiler ve Hisarüstü 

Aktarma istasyonu: Levent 

Yolculuk süresi: 6 dakika 

Tren Sayısı: 2 (3 trene çıkabilecek) 

Sefer aralığı: 4 dakika (240 sn)


AA - Star




Geri Dön