20 / 05 / 2024

Levent Kimya, Lenix ile birlikte Endüstriyel pazara girmeyi hedefliyor!

Levent Kimya, Lenix ile birlikte Endüstriyel pazara girmeyi hedefliyor!

Yıllık 72 milyon şişelik üretim kapasitesi bulunan levent Kimya, endüstriyel ürünler grubundaki yatırımlarıyla son yıllarda oldukça hızlı gelişen inşaat sektöründe ciddi bir pay almayı hedefliyor..



ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde 1979 yılında Güngör Pekşen ve Levent Pekşen tarafından kurulan ve bugün PorÇöz, Yağ-Çöz, Kir-Çöz, Sodamatik, Pro-5, gibi markalarla temizlik ürünleri pazarında yer alan Levent Kimya, ürün yelpazesine eklediği 750 mililitrelik sprey ambalajlı bu yeni ürünlerle ürün yelpazesini zenginleştirmeyi amaçlıyor. 

Son dönemlerde daha fazla çevre dostu ürünlere yönelik çalışmalarını hızlandıran Levent Kimya diğer yandan başta inşaat sektörüne yönelik olarak hazır beton ve çimento katkı kimyasallarına yönelik çalışmalarında da son aşamaya gelmiş durumda. Bu alanda endüstriyel markaları Lenix ile yer alacak olan firma bu sayede bireysel son tüketici pazarına ilave olarak endüstriyel pazarda da sektörün önde gelen oyuncularından biri olmayı hedefliyor. 


ÖNCELİĞİMİZ ALT YAPI 


Levent Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Pekşen şirketin son dönemdeki yeniden yapılanması ve yatırımları konusunda bilgi verdi. Pekşen, "Özellikle 2012 yılından itibaren ağırlık verdiğimiz stratejik yeniden yapılanma çalışmalarımız sonucunda, Levent Kimya olarak bugün insan kaynağı ve teknik ve üretim altyapımızı, önümüzdeki on yıllarda da pazarın taleplerini karşılayabilecek doğrultuda geliştirip, güncelleştirmiş bulunuyoruz. Son tüketici ve endüstriyel pazarlardaki güncel atılımlarımız, bahsettiğimiz bu stratejinin sonuçlarından bazılarıdır." şeklinde konuştu. 


2014 YILINDA AVRUPA'YA AÇILACAKLAR


 Yıllık  72 milyon şişelik üretim kapasitesi bulunan firma, endüstriyel ürünler grubundaki yatırımlarıyla son yıllarda oldukça hızlı gelişen inşaat sektöründe ciddi bir pay almayı hedefliyor. Son dönemdeki kentsel dönüşüm çalışmaları, Türkiyede'ki mevcut konut stoğunun eskimesi ve yeni konut sahibi olmak isteyenlerin sayısının artmasına dikkat çeken Atıl Pekşen "Levent Kimya olarak faaliyet gösterdiğimiz mevcut alanlara ilave olarak, endüstriyel pazarlarda katkıda bulunabileceğimiz alanlara yatırım yaparak endüstriyel markamız Lenix ile pazarda yer almayı, büyümeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.2013 yılını çift haneli oranlarda büyüyerek kapatacak olan firma ayrıca 2014 yılından itibaren başta Avrupa olmak üzere yurtdışı pazarlara ağırlık vermeyi planlıyor 



Akşam Ek


Geri Dön