03 / 05 / 2024

Levent Nart: Enerjide risk yönetimine ihtiyaç var

Levent Nart: Enerjide risk yönetimine ihtiyaç var

Levent Nart, enerji yatırımlarında projeden, inşaat dönemine kadar her aşamada risk yönetimine büyük ihtiyaç bulunduğunu belirtti



Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Levent Nart, enerji yatırımlarında, projeden, inşaat ve üretim dönemine kadar her aşamada risk yönetimine büyük ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Nart Risk Management Forum 2009"da "Enerji Sektöründe Risk Yönetimi" konusu ele alındı.

Levent Nart burada yaptığı konuşmada, enerji yatırımlarının çok büyük yatırımlar olduğuna dikkat çekerek, bu sektörde risklerin çok iyi yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Her şirket için karlılık hedefini tehdit eden riskleri ortadan kaldırmanın çok önemli olduğunu ifade eden Nart, enerji sektöründeki yatırımların her aşamasında risk yönetimine büyük ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak,şunları kaydetti:

"Enerji yatırımlarında, projeden, inşaat ve üretim dönemine kadar her aşamada risk yönetimine büyük ihtiyaç var. Şirketler risklerini doğru belirleyerek, kendilerini tehdit eden riskleri mutlaka sigortacılara transfer etmeli. Brokerlerin görevi de her aşamada riskleri en iyi şekilde belirlemek ve bunu en uygun koşullarda sigortalamak için şirketlere yardımcı olmak ve danışmanlık yapmaktır."

Doğru risk yönetimi için uzmanlık gerektiğini vurgulayan Levent Nart, şirket olarak 10 endüstri iş kolunda uzmanlaştıklarını belirtti.

Nart, "Enerji sektöründe riskler çok yüksek. Bizim görevimiz risk yöneticiliği. İşimiz risk yönetimi konusunda şirketlere danışmanlık yapmak, hangi riskleri bünyede tutup, hangi riskleri sigortacılara transfer etmeleri gerektiği konusunda onlara yardımcı olmak. Sigortayı da en uygun şartlarla sağlamak" dedi.
AA


Geri Dön