03 / 05 / 2024

Levent Piriştina AB’ye 3 proje aktaracak!

Levent Piriştina AB’ye 3 proje aktaracak!

AB destekli Avrupa Bölgesel ve Şehirler Haftası çalıştayına katılmak için Belçika'nın Başkenti Brüksel'e giden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, delegasyona engelliler ve Alzheimer ile ilgili 3 önemli projesini anlatacak.




AB destekli Avrupa Bölgesel ve Şehirler Haftası çalıştayına katılmak için Belçika'nın Başkenti Brüksel'e giden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, delegasyona engelliler ve Alzheimer ile ilgili 3 önemli projesini anlatacak. Brüksel'de bugün gerçekleşecek toplantıda Piriştina, "Akıllı uzmanlaşma yoluyla ulaşılabilir sağlık hizmetleri ve ekonomik büyüme" konularında sunum gerçekleştirecek. Yasalar doğrudan görev vermemiş olsa dahi, Buca Belediyesi'nin kendi sorumluluk alanındaki nüfusun sağlık sorunlarına ilişkin çözümleri hayata geçirmeye kararlı olduğunu belirten Başkan Piriştina, görme ve işitme engeliller ile Alzheimer hastalığına yakalananlarla ilgili 3 proje gerçekleştirmek istediklerini anlatacak.


Engelliler ve yaşlılar için

Bu projelerden birinin akıllı ev uygulamaları olduğunu ifade eden Piriştina, "Görme engellilerin evine sesli uyarı sistemi, işitme engellilerin evine de görsel uyarı sistemi yerleştirerek engelli vatandaşların hareket kabiliyetlerini artırmayı amaçlıyoruz" dedi. Başkan Piriştina, Alzheimer hastalarının yakınlarının da ciddi olarak zorlandığına dikkat çekerek, hastalar için veri iletişimi içeren kol saati, hasta yakınları için ise akıllı telefon ve belediye çağrı merkezi kullanacaklarını söyledi.



Yeni Asır


Geri Dön