26 / 05 / 2024

Libya, Türkiye'de emlak ve turizm yatırımları yapacak

Libya, Türkiye'de emlak ve turizm yatırımları yapacak

Libya 60 milyar dolarlık bütçe ayırdı, turizm ve enerji için araştırma yapıyor



Libya Arap Yabancı Yatırım Şirketi'nin (LAFICO) temsilcisi Ali Dliwe 'Yabancı yatırımlar için 60 milyar dolar ayırdık. Emlak, turizm ve jeotermal enerjide olanakları inceliyoruz' dedi

Libya'da yatırım ajansı faaliyetlerini sürdürdüğü bildirilen Libya Arap Yabancı Yatırım Şirketi'nden (LAFICO) bir heyet  İzmir  ve Denizli'de incelemelerde bulundu. Heyet Başkanı ve LAFİCO Temsilcisi Ali Dliwe, Türkiye'deki özelleştirmeleri dikkatle izlediklerini belirtti.

HEYET İNCELEMEYİ SÜRDÜRÜYOR
LAFİCO organizasyonuyla İzmir'e gelen enerji, tarım, emlak ve turizm sektörlerinden bir grup işadamı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile toplantı düzenledi. Heyet Başkanı ve  LAFİCO Temsilcisi Ali  Dliwe, Libya'nın 60 milyar dolarlık yabancı yatırım bütçesi ayırdığını, değişik ülkelerde yatırım alanlarıyla ilgili araştırma yapıldığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN ŞANSI YÜKSEK
Dliwe, iki ülkeden siyasetçilerin yaptığı görüşmeler sonrası yatırım ilişkilerinin artırılmasına karar verildiğini ve heyetin bu hedefi gerçekleştirmek için gelen bir teknik ekip olduğunu belirtti. Yatırımlarda Türkiye'ye öncelik verdiklerini belirterek, şöyle konuştu: 'Emlak, turizm, tarım ve jeotermal enerji konusunda inceleme yapıyoruz. Toplam 60 milyar dolarlık bir bütçemiz var. Birçok ülkede  görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye için bir yatırım sınırı koymuyoruz. Aynı din ve kültüre sahip iki ülkeyiz, Türkiye'nin şansı yüksek. Gelecekte Libya, Türkiye'de çok ciddi bir yatırımcı olacak.''

Kruvaziyer turlar hedefleniyor
DLİWE, heyetteki iş adamlarının İzmir'de Petkim, Agrobay Tarım, Çamlı Yem, Küçükbay Yağ, Prenses Oteli ve Balçova Termal, Denizli'deyse jeotermal kaynaklar ve turizmle ilgili tesisleri gezeceğini dile getirdi. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş ise Doğu Akdeniz'de çok uluslu bir turizm şirketi kurulması için 2001 yılında bir proje hazırladıklarını, Suriye,  Lübnan, Beyrut, Mısır, Libya ve Tunus'un içinde bulunacağı bir girişimin kruvaziyer gemilerle ülkeleri birbirine bağlayabileceğini ifade etti.
Akşam


Geri Dön