27 / 04 / 2024

Limak İnşaat, Kuveyt Havalimanı terminal binasını yapacak!

Limak İnşaat, Kuveyt Havalimanı terminal binasını yapacak!

Kuveyt Merkezi İhale Komisyonu (CTC), Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası yapım ihalesinde Limak İnşaat'ın verdiği 1.312 milyar dinarlık (4.34 milyar dolar) teklifi onayladığını açıkladı.



Kuveyt Merkezi İhale Komisyonu (CTC), Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası yapım ihalesinde Limak İnşaat'ın verdiği 1.312 milyar dinarlık (4.34 milyar dolar) teklifi onayladığını açıkladı. Türkiye'de, 'iktidarın gözdesi' olarak kabul edilen Limak İnşaat'ın kazandığı bu ihale, müteahhitlerin yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Kuveyt yeni terminalinin inşaatı uzun zamandan bu yana takip ettiğimiz bir projeydi. Yurt dışında bu ölçekteki bir projeyi bir İhale onayının bize tebliğ edilmesi ve gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından üstün bir kalitede ve en hızlı şekilde bu terminal inşaatını tamamlayarak hizmete açacağız" diye konuştu. 



HÜKÜMET GÖLGESİNDE BÜYÜDÜKÇE BÜYÜYOR 

LİMAK'ın, Havalimanı inşaatı ve işletmesi konusundaki projeleri şunlar: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binası. Kosova'da Priştine Havalimanı terminali. Mısır'da Kahire Havalimanında ikinci terminal binası. Rusya'da Rostov Havalimanında yeni terminal binası. Ayrıca dünyanın en büyük havalimanı olacak olan istanbul Üçüncü Havalimanı inşaatı. 


Evrensel


Geri Dön