05 / 05 / 2024

Limankent projesi ile İstanbul Boğazı rahatlayacak!

Limankent projesi ile İstanbul Boğazı rahatlayacak!

3. havalimanına yakın bölgede yapılacak olan Limankent projesi, Kanal İstanbul, 3.köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. havalimanı gibi mega projelerle entegre olduğunda Türkiye, kargo taşımacılığı sektöründe başı çekecek...




Limankent projesi dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl haziran ayında ilk kez açıklanmıştı. 3. havalimanı ve Kanal İstanbul projelerinden sonra dünyanın en büyük Limankent projesi İstanbul'a yapılacak.


İstanbul'un kuzeyine kurulacak olan 3. havalimanı projesi, 3.köprü kapsamındaki Kuzey Marmara Otoyolu ve Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinden geçerek, Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul projesi tamamlandığında Limankent ile entegre bir halde kente büyük bir lojistik destek sağlanacak. 



3. havalimanına komşu


3. havalimanına komşu konumda planlanan Limankent projesinin alanı henüz net değil. Limankent projesinin Yeniköy'ünde aralarında bulunduğu 5 köy sınırlarında yapılacağı söyleniyor. 


Kanal İstanbul ve 3. havalimanıyla entegre olduğunda Limankent projesi konteyner, TIR ve tren gibi büyük yük taşıyan Ro-Ro gemileri için yapılacak. Proje ile birlikte Asya ve Avrupa arasında geçişte Türkiye kargo lideri konumuna gelecek.



İstanbul'a ne katkı sağlayacak?


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından planlanan 3.havalimanı ile bağlantılı olacak. Denize yakın konumda yapılıyor olan yeni havalimanı, Limankent projesiyle bağlantılı halde faaliyete geçtiğinde deniz ve hava taşımacılığı birlikte yürütülecek. Böylelikle boğazdaki yoğunluk azalacak. Birbiriyle bir bütün halinde düşünülmesi gereken projeler entegre bir biçimde faaliyete geçtiğinde kargo taşımacılığı sektörü hız kazanacak ve kruvaziyer turizmi büyüyecek.




Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön