28 / 04 / 2024

Lokman Ertürk kimdir?

Lokman Ertürk kimdir?

Ankara Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk kimdir? Lokman Ertürk, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Lokman Ertürk, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Lokman Ertürk..



Lokman Ertürk kimdir?

Lokman Ertürk,  Ankara  Kazan’ın Örencik Köyü’nde 1970 yılında doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. ABD Preston Üniversitesi işletme bölümünden mezun oldu. 


Azerbaycan Bakü Asia Üniversitesi tarafından Türk Dünyası ve kültürüne yaptığı hizmetlerden dolayı 2013 yılında fahri doktara ünvanına layık görüldü. 


ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası liderlik programı çalışmaları sonucunda (ayın mezunu) ödülüne hak kazandı. Bunların yanında birçok dernek ve kurumdan başarılı belediye çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü. 


Fazilet Partisi ve AK Parti çatısı altında siyasi çalışmalarını yürüten Ertürk her iki partinin zor günlerinde Kazan Kurucu İlçe Başkanı olarak görev yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melik Gökçek’in danışmanlığının ardından 2014 yılı yerel seçimlerinde AK Parti’den Kazan Belediye Başkanı ve Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı olarak seçildi. 


2004’den sonra 2009’daki seçimi de kazanan Ertürk Kazan’da iki dönem üst üste seçilen ilk Belediye Başkanı oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üyelik ve yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. 2014 yılında da üçüncü kez Belediye Başkanı seçilmiştir. 


Evli ve üç cocuk babası.





Geri Dön